Η εκτεταμένη χρήση άλατος προκάλεσε ζημιές στο εθνικό και εσωτερικό οδικό δίκτυο

Τόσο στο εθνικό-περιφερειακό οδικό δίκτυο, όσο και στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης και των χωριών του νομού, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες τόνοι άλατος για να απομακρύνουν τους κινδύνους από την δημιουργία πάγου στο οδόστρωμα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στο νομό Τρικάλων το προηγούμενο δεκαήμερο με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις, όπως επίσης και τον πάγο άφησαν πίσω τους προβλήματα.

Προβλήματα που συνδέονται όχι αποκλειστικά με το χιόνι και τον πάγο αλλά και την ρήψη άλατος για την αποφυγή δημιουργίας πάγου.

Τόσο στο εθνικό-περιφερειακό οδικό δίκτυο, όσο και στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης και των χωριών του νομού, χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες τόνοι άλατος για να απομακρύνουν τους κινδύνους από την δημιουργία πάγου στο οδόστρωμα.

Οι συνέπειες πλέον είναι ορατές, τόσο στο εθνικό δίκτυο, όσο και στο εσωτερικό δίκτυο, μιας και το αλάτι σε συνδυασμό με την επέμβαση των μηχανημάτων έργου για την απομάκρυνση του χιονιού, δημιούργησαν φθορές στο οδόστρωμα, οι οποίες θα κληθούν να τις αποκαταστήσουν η Περιφέρεια και οι Δήμοι του νομού.

Συγκεκριμένα, η εκτεταμένη ρίψη αλατιού επί σειρά ημερών για την αντιμετώπιση του παγετού προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην οδοποιία του Δήμου Τρικκαίων, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες πλέον να εξετάζουν τους τρόπους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στους περιφερειακούς Δήμους του νομού, όπου κι εκεί η κατάσταση δεν θα χαρακτηριζόταν ως η καλύτερη, ειδικά στην περίπτωση ορεινών περιοχών, όπου η επέμβαση των μηχανημάτων και η ρήψη άλατος ήταν έντονη.

Όπως αναφέρουν παράγοντες των Τεχνικών Υπηρεσιών των τεσσάρων Δήμων του νομού μας, και δη των Τρικκαίων, των Μετεώρων, της Πύλης και της Φαρκαδόνας το αλάτι προκάλεσε ζημιές στην άσφαλτο, διότι δημιουργεί τρύπες. Ειδικά σε κομμάτια ασφάλτου που είναι παλιά ή δεν είναι καλά κολλημένα, οι τρύπες φαίνονται, γιατί φεύγουν ολόκληρα κομμάτια.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο εθνικό-περιφερειακό δίκτυο που διέρχεται του νομού, μιας και σημεία του οι φθορές από το αλάτι είναι έντονες. Κι αν στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν δημιουργήθηκαν τρύπες, οι φθορές σε σημεία του οδοστρώματος είναι έντονες, μιας και η άσφαλτος έχει τριφτεί με συνέπεια στο αμέσως, ίσως επόμενο διάστημα, να δημιουργηθούν λακκούβες.