Η Κρήνη τίμησε τους προστάτες του χωριού

Λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή των Αγίων Θεοδώρων που είναι αφιερωμένος ο κεντρικός ενοριακός ναός του χωριού

Τους προστάτες του χωριού τίμησαν κλήρος και λαός της Κρήνης το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου. Στο φερώνυμο, κεντρικό ενοριακό Ναό του χωριού που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Θεοδώρους, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού που συνοδεύτηκε από την αρτοκλασία και το Θείο κήρυγμα.

Πλήθος πιστών συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που διεξήχθησαν το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Κρήνη. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ευχήθηκε στους πιστούς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε για τα θαύματα και την αρετή του Αγίου Θεοδώρου, ευχόμενος στους πιστούς καλή σαρακοστή, βαδίζοντας προς το Γολγοθά και την Ανάσταση.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων, ο σεβασμιώτατος τιμώντας την αφοσίωση, την πραότητα, την ευγένεια και πολλές αρετές, του εφημέριου του Ναού, π. Δημητρίου Καψιώχα, του απένειμε το οφίκιο του οικονόμου, καλώντας να συνεχίσει με το ίδιο ήθος και την ίδια αγάπη να υπηρετεί το Ιερό Θυσιαστήριο, δοξολογώντας το Κύριο.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο αντιπεριφεριάρχης Τρικάλων κος Χρήστος Μιχαλάκης ο δήμαρχος φαρκαδόνας κος Θανάσης Μεριβάκης, ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας κος Αθανάσιος Ζιώγκος, ο αντιδήμαρχος κος Κώστας Κοσμάς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κος Δημήτρης Χαλκιάς και ο προηγούμενος εφημέριος του Ναού π. Αναστάσιος Γκαβοτζήμας, ο οποίος προσέφερε πολλά στην τοπική εκκλησία με τους κατοίκους να τρέφουν φιλικά και πατρικά αισθήματα για το πρόσωπο του.