Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θωρακίζει αντιπλημμυρικά χωριά της Φαρκαδόνας

Αυτοψία στους Ταξιάρχες πραγματοποίησε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Μιχαλάκης, χωριό στο οποίο εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα

Θωρακίζει αντιπλημμυρικά περιοχές της Φαρκαδόνας η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες των κατοίκων της και δη του αγροτικού κόσμου.

Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι εργασίες να ολοκληρωθούν άμεσα, έτσι την περιόδο του χειμώνα να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας  

στην Τοπική Κοινότητα Ταξιαρχών του Δήμου Φαρκαδόνας, από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Απόστολο Καταραχιά και με τη χρήση των απαραίτητων μηχανικών μέσων, καθαρίζονται χωμάτινοι αποστραγγιστικοί τάφροι (κανάλια) από αυτοφυή βλάστηση και φερτά υλικά, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή απορροή των υδάτων και να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Ο αντιπερφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης σε επιτόπια αυτοψία στάθηκε στην αναγκαιότητα των εργασιών.

«Παρεμβαίνουμε συνεχώς και πραγματοποιούμε έργα μείζονος σημασίας προλαμβάνοντας τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων στις ιδιοκτησίες και το περιβάλλον. Ικανοποιήσαμε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και προχωρήσαμε στην διάνοιξη των καναλιών στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού. Μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, δίνουμε λύσεις στοχευμένα, στις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων. Η ασφάλεια των πολιτών και η αντιπλημμυρική προστασία ιδιοκτησιών και καλλιεργειών αποτελούν κύριο μέλημά μας.», τόνισε ο κ. Μιχαλάκης.

Ανάλογες εργασίες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του Δήμου Φαρκαδόνας όσο και του νομού.


1 σχόλιο

  1. Τερμα οι πλημμύρες στη Φαρκαδωνα ..
    Θωρακισμένη πια.. κοιμηθητε ήσυχα..
    Ονειρευτητε ξηρασία…