Ίαση ψυχών και σωμάτων ζήτησαν οι κάτοικοι της Κρήνης

Με τη δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στο εξωκλήσι που βρίσκεται έναντι του κοιμητηρίου του χωριού και στο οποίο φυλάσσεται η θαυματουργή Εικόνα

Δεκάδες πιστοί από το χωριό της Κρήνης συνέρρευσαν στο εξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων για να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων Ιατρών Κοσμά και Δαμιανού. Στο φερώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται κτισμένος στο κοιμητήριο του οικισμού τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας παρουσία κατοίκων που έσπευσαν να τιμήσουν τη μνήμη των δυο Αγίων Αδελφών και να ζητήσουν ίαση ασθενειών ψυχής και σωμάτων.

Προσκύνησαν τους δυο ιατρούς Αγίους, οι οποίοι έζησαν στην εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ασκούσαν το επάγγελμα του ιατρού προσφέροντας ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύουν στον Χριστό.

Όπως είναι γνωστό στο εξωκλήσι φυλάσσεται η Αγία και Θαυματουργή Εικόνα των Αγίων, η οποία και προσμετρά πολλά και σημαντικά θαύματα σε κατοίκους του χωριού. Έχει βοηθήσει κατά θαυματουργό τρόπο πολλούς ασθενείς που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες να ιανθούν ενώ σε περιπτώσεις ανθρώπων ψυχοραγούντων με την έλευση της Εικόνας στα σπίτια τους, παρέδιδαν εν Κυρίω το Πνεύμα τους.  

Στους πιστούς προσφέρθηκε παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά των κατοίκων και κτηνοτρόφων του χωριού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σήμερα Δευτέρα ανήμερα της εορτής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και κορυφώθηκαν με Θείο Κήρυγμα.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *