Η Οιχαλία τιμά σήμερα και αύριο την Παναγία Πορταϊτισσα

Διήμερο λατρευτικών εκδηλώσεων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου που φιλοξενείται η Ιερά Εικόνα της Παναγίας

Πριν από δυο περίπου χρόνια οι κάτοικοι της Οιχαλίας είχαν υποδεχτεί στην είσοδο του χωριού τους, αντίγραφο της Αγίας Εικόνας, της Παναγίας Πορταϊτισσας, που φυλάσσεται στην Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους. Η Θαυματουργή Εικόνα με την άφιξη της στην Οιχαλία, μεταφέρθηκε και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Η φύλαξ και θυρωρός της Ιεράς Μονής Ιβήρων του Αγίου Όρους μεταφέρει την ευλογία της στην περιοχή. Η Ιερά Εικόνα θεωρείται ιδιαιτέρως θαυματουργή, αποτελώντας ένα δώρο ουράνιο και επίγειο.

Η Εικόνα της Παναγίας Πορταϊτισσας που κοσμεί  τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τιμάται κάθε Ιούλιο μήνα.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η τοπική Εκκλησία της Οιχαλίας θα τιμήσει την Σύναξη της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Πορταΐτισσας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα  Σάββατο 8 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑΣ».

Αύριο, Κυριακή 9 Ιουλίου, αναμένεται να τελεστεί ο Όρθρος και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα της Κυριακής  αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις με τον Εσπερινό και στη συνέχεια Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.