Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ο Γιάννης Αναγνώστου

Ελήφθη η απόφαση για ανάληψη των εξωτερικών θυρωρείων των καταστημάτων κράτησης από την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης

 Ιδιαίτερη ικανοποίηση προκαλεί στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης κ. Γιάννη Αναγνώστου η απόφαση για ανάληψη των εξωτερικών θυρωρείων των καταστημάτων κράτησης από την Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος και δημοτικός σύμβουλος Φαρκαδόνας κ. Αναγνώστου η εφαρμογή αυτής της απόφασης είναι μια πρόκληση για όλους τους υπαλλήλους και το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο πρέπει να παράσχει όλα τα μέσα ώστε να θωρακιστούν οι πύλες των καταστημάτων κράτησης. Συμπληρώνοντας ο κ. Αναγνώστου υπογραμμίζει ότι γίνεται αντιληπτό ότι η ανάθεση των συγκεκριμένων καθηκόντων αποτελεί αναβάθμιση της Υπηρεσίας και στόχος είναι όλα τα τμήματα σε όλα τα καταστήματα να αναλάβουν αρμοδιότητες με την προϋπόθεση ενίσχυσης του προσωπικού και μέσων όπως άλλωστε προβλέπει και η ίδια απόφαση.
Η Ομοσπονδία έχει επισημάνει κατά καιρούς ότι ο βασικός επιδιωκόμενος στόχος είναι η θωράκιση ασφαλείας των καταστημάτων κράτησης, η ανάληψη των καθηκόντων που προβλέπει ο ιδρυτικός νόμος της Υπηρεσίας, η θέσπιση ιεραρχίας και η πλήρη αποχώρηση της Αστυνομίας.