Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι από τη Δευτέρα και οι Φαρκαδόνιοι επαγγελματίες

Πιο προσεκτικοί θα πρέπει να είναι από την ερχόμενη Δευτέρα και οι Φαρκαδόνιοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Προσεκτικοί ως προς την έκδοση αποδείξεων για τις υπηρεσίες που παρέχουν προς τους πελάτες και καταναλωτές.

Αυστηρότατες θα είναι οι ποινές για όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, όταν οι ελεγκτές διαπιστώνουν παραβάσεις θα συνεχίσουν μεν να επιβάλουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, αλλά το συνολικό πρόστιμο δεν μπορεί να είναι χαμηλότερο από 250 ευρώ για υπόχρεους τήρησης απλογραφικών βιβλίων και 500 ευρώ για υπόχρεους τήρησης διπλογραφικών βιβλίων.

Επιπλέον, η τροπολογία προβλέπει ότι τα πρόστιμα θα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής μέσα σε μια 5ετία ενώ θα τετραπλασιάζονται εάν διαπιστωθεί η ίδια παράβαση και άλλη φορά.

Οι έλεγχοι πάντως από τη Δευτέρα θα εντατικοποιηθούν στην Ελληνική επικράτεια από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την πάταξη της φοροδιαφυγής.