Εικαστικές παρεμβάσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

Έργα δυο ζωγράφων, μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων κοσμούν το εσωτερικό του διδακτηρίου

Αισθητική πινελιά στο εσωτερικό του κτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας δίνουν τα έργα δυο μελών του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων. Ο Ευάγγελος Μέος και η Έφη Κομπόλια προσέφεραν στο δημοτικό σχολείο έργα τους, συμβάλλοντας στην περεταίρω αισθητική αναβάθμιση του σχολείου.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Διδασκόντων απηύθυνε αίτημα στο Σύλλογο Τρικαλινών ζωγράφων, να ζωγραφίσουν και να αναδείξουν σε έργα τέχνης τρεις παλιούς πίνακες διδασκαλίας που βρίσκονταν στους χώρους υποδοχής του κτιρίου.

Οι καλλιτέχνες-μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών ζωγράφων που αξίζει να επισημάνουμε ότι αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα, με αισθητικές παρεμβάσεις από εθελοντές καλλιτέχνες στα σχολεία της πόλης των Τρικάλων (δωρεές έργων και με δημιουργίες τοιχογραφιών στο χώρο τους), ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα και το αποτέλεσμα εξέπληξε θετικά όλους.

Σημειωτέον ότι ο κ. Ευάγγελος Μέος, συνταξιούχος, δημοτικός υπάλληλος, κάτοικος Πετρωτού, ασχολείται με τη ζωγραφική από το 1975 χρησιμοποιώντας μολύβι και ξυλομπογιά και από το 1985 με ελαιοχρώματα. Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής.

Η κα Έφη Κομπόλια είναι εκπαιδευτικός με μάστερ στην εκπαίδευση αλλά και απόφοιτος της Α.Σ.Κ.Τ. Πραγματοποίησε τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος στις εκθέσεις του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων.

Και οι δύο εικαστικοί έχουν χαρίσει έργα τους στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και σε ιδιώτες.

Η ευγενική προσφορά του Συλλόγου και των δυο καλλιτεχνών προκάλεσε την ιδιαίτερη ικανοποίηση, μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι από κοινού εκφράζουν τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες τους.

2 Σχόλια

 1. Βασίλης Γεωργολόπουλος
  26/10/2017 at 18:10

  Πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη θαυμάσια πρωτοβουλία τους και στο σύλλογο τρικαλινών ζωγράφων και ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες κ. Ευάγγελο Μέο και κα Έφη Κομπόλια, που ζωγράφισαν και ανέδειξαν σε έργα τέχνης παλιούς πίνακες διδασκαλίας, οι οποίοι ευτυχώς δεν πετάχτηκαν και αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΖΑΜΠΡΑΣ
   27/10/2017 at 06:40

   Όταν επιμέναμε να τους κρατήσουμε και να τους αξιοποιήσουμε, δυστυχώς υπήρχαν και πολλές αντίθετες απόψεις…»Να τους πετάξουμε» ή στην καλύτερη περίπτωση να τους »κρύψουμε» στις αποθήκες…