Εικόνες από το 39ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι

Έπεσε αργά το μεσημέρι της Κυριακής η αυλαία του 39ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων. Το Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων αποτελεί τη μεγαλύτερη υπαίθρια πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα. Μια εκδήλωση που η βαθμιαία επιτυχία της την κατέστησε πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας.

Κάθε χρόνο χιλιάδες Σαρακατσάνοι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώνονται στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια και ανταμώνουν με συναισθήματα χαράς, νοσταλγίας αλλά και περηφάνιας για την πιο μεγάλη και λαμπρή γιορτή τους, που στο είδος της ανά το Πανελλήνιο, δεν υπάρχει ισάξια.

Πέραν των άλλων τις σημερινές εκδηλώσεις, τις οποίες κάλυψε φωτογραφικά και ειδησεογραφικά το «Krini Live» που ανηφόρισε στο Περτούλι, τίμησαν με την παρουσία τους υποψήφιοι βουλευτές του νομού μας, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Σύλλογοι και φορείς του νομού και πλήθος πολιτών.

Κατά τις τριήμερες εκδηλώσεις οι Σαρακατσαναίοι απέδειξαν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της Ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.

Στο αποκορύφωμα των εκδηλώσεων σήμερα Κυριακή παρουσιάστηκαν δρώμενα του παραδοσιακού κύκλου της σαρακατσάνικης ζωής, καθώς και παιγνίδια και χοροί από τους συλλόγους Σαρακατσαναίων Ελλάδας και Βουλγαρίας.

Οι κύκλος των φετινών εκδηλώσεων έκλεισε αργά το μεσημέρι με την ευχή όλων του χρόνου να ανταμώσουν εκ νέου όλοι μαζί.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *