Ηλίας Καραμάνος: Τους ηγέτες τους αναδεικνύει ο λαός

Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή την εκλογολογία  που υποβόσκει το τελευταίο διάστημα στο Δήμο γύρω από τις υποψηφιότητες  που  πηγαινοέρχονται καθημερινά.

Για μια ακόμα φορά κοιτάμε το δέντρο και όπως δείχνει… θα χάσουμε το δάσος. Για μια ακόμη φορά ξεκινά, άτυπα,  ο προεκλογικός αγώνας και εκείνο που ενδιαφέρει, είναι ποιος θα ηγηθεί ενός νικηφόρου ψηφοδελτίου, ποιος θα χρηστεί κομματικός «ανεξάρτητος» υποψήφιος, ποιος θα έχει με το μέρος του τους περισσότερους τοπικούς προέδρους, ποιος θα τρικλοποδιάσει τον άλλο, ποιος θα εγκλωβίσει με το καλύτερο τρόπο κοινωνικές ομάδες, συλλογικότητες, φορείς και ψηφοφόρους, ποιος θα φανεί πιο επικοινωνιακός, ποιος θα αποκλείσει ποιον.  Ας όψεται ο «Κλεισθένης»….

Και απευθύνω ένα ερώτημα το οποίο μάλλον δεν θα απαντηθεί από κανένα. Απευθύνω ένα ερώτημα και ταυτόχρονα καταθέτω τους προβληματισμούς μου προς εσάς τους φιλόδοξους αυριανούς υποψηφίους δημάρχους. Θα συμφωνήσω φυσικά πως κάθε προσωπική φιλοδοξία είναι σεβαστή και πως ο καθένας έχει το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να την «καταθέσει».

Όμως είστε ανακόλουθοι στα λόγια και στα έργα σας. Μας ανακοινώνετε πως θα είστε υποψήφιοι, λέγοντάς μας όλοι σας ότι στην απόφασή σας αυτή σας οδηγεί η αγάπη σας για το τόπο, η ανησυχία σας για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας, η μεγάλη σας διάθεση για προσφορά στο κοινά, η ανάγκη για ανανέωση στο πολιτικό δυναμικό του Δήμου, η ενότητα, η διαφάνεια, οι καθαρές προτάσεις, η δέσμευση για την υλοποίηση των προτάσεών σας, η οικονομική ανάπτυξη του τόπου και πολλά τέτοια. Δηλαδή μιλάτε για αυτονόητα πράγματα τα οποία δεν θα έπρεπε καν να αναφέρονται.

Και ενώ ήδη δηλώνετε επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που πρόκειται να δημιουργήσετε, δεν φροντίσατε να κάνετε το πρώτο αλλά αναγκαίο βήμα. Να αφουγκραστείτε την κοινωνία, να ακούσετε τις σκέψεις  και τους προβληματισμούς των δημοτών, να τους πείτε – να μας πείτε το όραμά σας για αυτόν τον  έρμο το τόπο. Να γνωρίζουμε και εμείς οι δημότες και αν χρειαστεί να μας συμβουλευτείτε μήπως και από την όσμωση προτάσεων και απόψεων, βρούμε τη χρυσή τομή για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Θα μπορούσατε να πάρετε θέση και να εξειδικεύσετε τις γενικόλογες αναφορές σας, ώστε πριν προβείτε σε κάτι επίσημο να έχετε εξασφαλίσει τουλάχιστον το σεβασμό  του εκλογικού σώματος.

Θα μπορούσατε να «μιλήσετε» με την προηγούμενη από εσάς γενιά, τους νεότερούς σας, δίνοντας βήμα και λόγο στη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων και γιατί όχι δυνατότητα πρόσβασης  στην διαχείριση της αυριανής διοίκησης του Δήμου.

Η γενιά αυτή, η γενιά των 40ρηδων όπως αποκαλείται, έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να συμμετέχει στη διαμόρφωση των προτάσεων και των θέσεων, πριν ακόμη αυτές ανακοινωθούν από τον οποιοδήποτε υποψήφιο. Γιατί πρέπει να υπάρχει η συνέχεια, γιατί πρέπει να προωθήσουμε το νέο, αλλά το παλιό και το έμπειρο να δώσει χώρο και να βρίσκεται δίπλα και όχι απέναντι. Και φυσικά δεν πρέπει να αποκλειστεί κανείς από ένα τέτοιο προγραμματικό διάλογο. Καμία γνώμη δεν περισσεύει.

Όπως επίσης θα μπορούσατε να δημοσιοποιήσετε, είναι εύκολο αυτό, ένα μέρος των θέσεών σας και των προτάσεών σας που θα αποτελούν το όραμά σας για το Δήμο μας.

Ας πούμε δεν θα ήταν άσχημο να αναφερθούν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου, όπως Δημοτολόγιο, Ληξιαρχεία, Οικονομική Υπηρεσία, Τεχνική Υπηρεσία, Γεωπονική Υπηρεσία, Υπηρεσία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού, ΚΕΠ, ΚΕΠ Υγείας, Κέντρα Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι.

Καλό θα ήταν να αναφερθείτε σε ένα οργανόγραμμα του Δήμου που κατά τη γνώμη σας αν εφαρμοστεί θα λύσει τα τυχόν προβλήματα και τις δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζει ο δημότης. Δηλαδή να πείτε από πριν πως σκέφτεστε να δημιουργήσετε Υπηρεσία Πρόνοιας που δεν υπάρχει στο Δήμο σήμερα, να δρομολογήσετε την δημιουργία γραφείου τύπου και επικοινωνίας, να καταθέσετε πρόταση για τις υποστελεχομένες υπηρεσίες του Δήμου. Ας πούμε πως  σκέφτεστε να διαχειριστείτε το γεγονός ότι από τις 50 θέσεις υπαλληλικού προσωπικού που απαιτούνται για τη λειτουργία του Δήμου έχουν μείνει μόνο 16. Και επειδή, από ότι φαίνεται, «δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα» θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη πρόταση, ώστε να μην αιφνιδιαστεί κανένας.

Ως εν δυνάμει υποψήφιοι και αυριανοί Δήμαρχοι να αναφερθείτε στις προτάσεις σας για τις Αντιδημαρχίες και το αντικείμενο της κάθε μιας από αυτές ή αν στοχεύετε σε καινοτομίες και αλλαγές. Να γνωρίζουμε από πριν τις αρμοδιότητες που προτίθεστε να αναθέσετε σε κάθε μια. Για παράδειγμα:

 1. Αντιδημαρχία Οικονομικών, Προγραμματισμού, Προμηθειών, Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 2. Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας, Ποιότητας Ζωής, Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.
 3. Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.
 4. Αντιδημαρχία Πολιτικής Κοινωνικής, Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού.

Καλό θα ήταν να υπήρχε ενημέρωση  για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου. Να γνωρίζουμε εμείς οι δημότες αν υπάρχει στις προοπτικές και στο όραμα του κάθε υποψηφίου η θέληση για εκμετάλλευση της πολύ μεγάλης αγροτικής δημοτικής γης, εκτός από την δεδομένη ενοικίασή της για καλλιέργεια  σε αγρότες. Αν στις σκέψεις του υπάρχει η στήριξη της αειφόρας ανάπτυξης και η εκμετάλλευση με κάθε δυνατό τρόπο του τεράστιου υδάτινου δυναμικού των δυο μεγάλων ποταμιών που διασχίζουν το Δήμο.

Μεγάλο έως μείζον θα έλεγα θέμα, αποτελεί η άρδευση ολόκληρου του κάμπου κατά τους θερινούς μήνες. Εδώ βέβαια πρέπει να υπάρξει κεντρική πολιτική απόφαση, αλλά δεν μπορεί όμως ο Δήμος να μείνει αδιάφορος περιμένοντας την άνωθεν λύση. Θα μπορούσε να προταθεί μια λύση με επιμέρους μικροφράγματα, πάντα όμως στα πλαίσια της νομιμότητας.

Θεωρώ δεδομένο και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να μιλήσω για το «κυνήγι» των ντόπιων και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Αυτά είναι από τα αυτονόητα. Όπως επίσης θεωρώ αυτονόητο και το «κυνήγι» της ενεργειακής αναβάθμισης όλων των δημοτικών κτιρίων καθώς και ολόκληρης της περιοχής.

Ο Δήμος έχει νομικά πρόσωπα. Ένα από αυτά είναι και η ΔΕΥΑΦ. Η εταιρεία ύδρευσης του Δήμου που τα τελευταία δέκα χρόνια είναι αρκετά «βασανισμένη». Καλό είναι να έχουμε εικόνα και άποψη από τον κάθε φιλόδοξο υποψήφιο, για τους χειρισμούς και τα βήματα που σκέφτεται, ώστε να αρθεί κάποια στιγμή το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει. Δηλαδή αν σκοπεύει να παρέμβει δραστικά στα ελλείμματα που υπάρχουν, αν υπάρχει η βούληση για τεχνοκρατική και όχι πολιτική λύση. Και γενικότερα πως σκέφτεται το μέλλον αυτής της ζημιογόνας για το Δήμο εταιρείας.

Καλό είναι να γνωρίζουμε αν υπάρχει έτοιμη πρόταση για την πολιτιστική αναβάθμιση των δημοτικών διαμερισμάτων από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο χωριό του Δήμου.  Στα κατά τόπους τοπικά διαμερίσματα υπάρχει πλούσιο πολιτιστικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς (αναφέρω ενδεικτικά Ζάρκο, Γριζάνο, Κρήνη, Φαρκαδόνα). Θα ήταν ευχής έργο ο κάθε υποψήφιος να έχει από πριν ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο στήριξης και ενίσχυσης αυτών των προσπαθειών.

Επειδή ο Δήμος Φαρκαδόνας είναι από τους Δήμους εκείνους που πάσχει από αθλητικές υποδομές, πλην των γηπέδων ποδοσφαίρου και των πρόσφατων πλαστικοποιήσεων κάποιων γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ,  άλλη αθλητική εγκατάσταση δεν υπάρχει. Ας πούμε για παράδειγμα πως θα μπορούσαμε από πολλά χρόνια τώρα να έχουμε ένα κλειστό γυμναστήριο και ένα μικρό κολυμβητήριο, εγκαταστάσεις δηλαδή που βοηθούν στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και που θα δώσουν άλλη ώθηση, πιθανόν και οικονομική στο Δήμο.

Επίσης αν υπάρχει σκέψη και βούληση και πρόταση συγκεκριμένη  για τη δημιουργία ενός πολιτιστικού ή ενός πνευματικού κέντρου ή σκέψη για τη δημιουργία μιας μικρής μουσικής σχολής για να δώσουμε κίνητρα σε παιδιά να ασχοληθούν και με κάτι άλλο.  Ας πούμε το ημιτελές Δημαρχείο των Ταξιαρχών ή το πρώην Δημαρχείο Οιχαλίας  προσφέρονται για κάτι αντίστοιχο. Ή το ακίνητο στη πλατεία των Σερβωτών θα μπορούσε να μπει σε ένα προγραμματισμό από το Δήμο, ώστε να συσταθεί και να λειτουργήσει ένα Αγροτικό ΙΕΚ μέσα στη καρδιά των θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Ένα ΙΕΚ που θα ξεκινά από το πρωτογενή τομέα και θα φτάνει μέχρι τον μεταποιητικό τομέα, δηλαδή στην τυποποίηση των προϊόντων και στη προώθηση.

Αυτό εννοώ, όταν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι γενικόλογες αναφορές.

Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα όταν είναι από πριν συμφωνημένα και αποφασισμένα με την έναρξη της νέας θητείας μπαίνουν σε λειτουργία και ο δήμος προχωρά έχοντας από τη αρχή το βήμα του. Διαφορετικά θα ζήσουμε «μια από τα ίδια» και εκείνο που θα μείνει είναι η άποψη πως χάσαμε για μια ακόμη φορά… άλλα τέσσερα χρόνια.

Θα μπορούσα να γράφω σειρές ατελείωτες και να αναφερθώ σε σωρεία προτάσεων και ιδεών για να σας πείσω ότι αυτά που ανέφερα είναι προαπαιτούμενα για να εισακουστείτε και για να κερδίσετε τουλάχιστον το σεβασμό των δημοτών.

Άρα φιλόδοξοι υποψήφιοι και αυριανοί Δήμαρχοι πάτε να τους συναντήσετε,  να ακούσετε τις προτάσεις τους, πείστε τους ότι μπορείτε να ηγηθείτε δημοτικών παρατάξεων και ψηφοδελτίων και αν όντως έχετε δίκιο και τους πείσετε, τότε ο λαός θα σας αναδείξει στη θέση του ηγέτη. Γιατί οι  ΗΓΕΤΕΣ  δεν φυτεύονται ούτε από πάνω ούτε από κάτω. Οι ΗΓΕΤΕΣ αναδεικνύονται και ο  μόνος που μπορεί να το πράξει είναι ο λαός.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ
17 Σχόλια

 1. Μερακλής
  17/09/2018 at 21:59

  Καταλαβαίνεις τον ανόητο από τη μανία που έχει για περιττές ακριβολογίες…
  Μάλλον παπαρολογίες θα τις ονόμαζα. Έβγαλε ένα λόγο που μόνο αυτός θα πίστευε. Μέρες θα κοιτιοτανε στον καθρέφτη του και θα έφτυνε τον εαυτό του… Και είπε ο σοφός, δεν τα λέω και στους δημότες μας μπας και πέσει λίγο γέλιο έτσι για να τους ανεβάσω την ψυχολογία… Ρε ουστ γελοιογραφία του Μεριβακη….

 2. Νατσινας Ξανθος
  17/09/2018 at 21:53

  Στο κυρίως θέμα που είναι το πρόγραμα για τον δήμο δεν θα αναφερθούμε;Π.Χ.Οι εργολάβοι μαζί με τα αρπακτικά του δήμου που είναι μάστιγα θα φύγουν;Η κοινωνική πολιτική ούτε ήταν ούτε είναι.Η ανάπτυξη που είναι για τον δήμο μας όνειρο θερινής νυχτός,και άλλα πολλά.

 3. Χριστίνα
  17/09/2018 at 21:48

  Σεμνά ες παιδιά τι έκανε ο τρίχας; μόνο το νερό δεν πληρώνει μόνο ψέματα λέει μόνο πληρώνετε μια πενταετία μόνο υποκριτής είναι μόνο επιδειξίας αιθετοβσμονας ναρκισος ξερόλες τρίχας μεταφορικά και κιρυολεκτικσ παπαοαρολογος παρλαπιπας παπάρδελας κλπ. Τι σας πείραξε τέλος πάντων

 4. Μερακλής
  17/09/2018 at 21:38

  Ποιον καριόλη να σταυρώσω;
  θα μπω περήφανος μέσα στο μαύρο παραβάν
  εγώ απόγονος του θρυλικού Γκαούρ Ταρζάν
  κι απ τα χαρτιά που θα μου δώσουν θα διαλέξω
  με ποιο μαλάκα από αυτούς θέλω να μπλέξω
  Θα χω μαζί μου τον κοντούλη ποκοπίκο
  μπρος στην κουρτίνα εκεί να κάθεται απίκο
  κι όποιος παράξενα τολμήσει να κοιτάξει
  ε ρε κάτι σφαλιάρες που θα αρπάξει!
  Δε με ενδιαφέρει ποιον καριόλη θα σταυρώσω
  ούτε το φάκελο αν θα πρέπει να σαλιώσω
  δε με ενδιαφέρει ποιος μαλάκας θα κερδίσει
  έτσι κι αλλιώς δεν το γλιτώνω το γαμήσι
  Έτσι κι αλλιώς πάντα τα πάντα κάνουν ρόιδο
  έτσι κι αλλώς πάντα εγώ είμαι το κορόιδο
  εύχομαι μόνο να έχει πρόβλημα στη στύση
  αυτός ο πούστης που θα βγει να κυβερνήσει

 5. Μερακλής
  17/09/2018 at 21:07

  Ο βλάκας αποδυναμώνει και καταστρέφει το βασικό συστατικό προόδου μιας κοινωνίας, που είναι η έγκυρη πληροφορία και η υπάρχουσα γνώση. Έτσι, ο τύπος με άϊ κιού ραδικιού, οδηγεί τα πράγματα σε κατάσταση σύγχυσης και εντροπίας. Ειδικά στην περίπτωση που κατέχει μια θεσμική θέση, με τις κινήσεις του είναι σε θέση να καταστρέψει π.χ.: έναν οργανισμό, την ανθρωπότητα.

  Η προσπάθεια να πειστεί ένας βλάκας μέσω παράθεσης τετράγωνων και ακλόνητων επιχειρημάτων δεν οδηγεί πουθενά. Αυτός είναι στο δικό του κόσμο. Πέρα από το αίτιο και το αιτιατό. Δεν υπακούει σε νόμους και αρχές, δεν καταλαβαίνει από dead line και προθεσμίες. Ο χρόνος που μπορείς να σπαταλήσεις για να βρεις άκρη μαζί του, είναι σίγουρα ο πιο χαμένος χρόνος. Η συνεχόμενη προσπάθεια οδηγεί σε λογομαχίες οι οποίες όμως χωρίς να οδηγούν πουθενά, εξουθενώνουν τον λογικό, ενώ ο βλάκας δεν καταλαβαίνει τίποτα (βλ. και παράδειγμα 3). Δοκιμάζοντας κάποιος πάλι να κατέβει στο επίπεδο του μπας και συνεννοηθεί μαζί του χάνει κατά κράτος λόγω χρόνιας προϋπηρεσίας και εμπειρίας του βλάκα, στη βλακεία. Ο βλάκας, είναι ανίκητος. Δυστυχώς στη βλακεία δεν υπάρχει αντίδοτο!!! Τι να σου κάνει κι η τεχνητή νοημοσύνη όταν η φυσική βλακεία είναι ανίκητη. Από την άλλη μεριά, σύμφωνα με τη ρήση: ο χωριάτης θέλει δυο φορές χωριάτη, ίσως ανάλογα, μια βλακ άουτ persona, ή ένα βλάκατρον, ή ένα βλήμαντρο να μπορούν να νικήσουν έναν απλό βλάκα.

  Αν τώρα κάναμε τη θεωρητική σκέψη να εξαλείψουμε όλους τους βλάκες, τότε σύμφωνα με την παραδοχή πως κάθε δράση γεννά μια αντίδραση, η ενδεχόμενη αλλαγή στη συμπαντική ισορροπία μπορεί να δημιουργήσει τον υπερβλάκα, τον οποίο δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με τίποτα γιατί ως υπερβλάκας θα λειτουργεί ως υπερανίκητος. Γι αυτό, πολλοί δεν πειράζουν τους βλάκες, τους ανέχονται, τους αντιμετωπίζουν ως προστατευόμενο είδος, τους ρίχνουν στα μαλακά, τους κάνουν τα χατίρια, τους εκχωρούν ελαφρυντικά, τους αφήνουν να κάνουν ότι γουστάρουν, τους αφήνουν στην καρακοσμάρα τους και γενικότερα τους απαλλάσσουν λόγω βλακεία

 6. Χριστίνα
  16/09/2018 at 23:57

  Έχασες την επαφή με την πραγματικοτητά Ηλία

 7. Χριστίνα
  16/09/2018 at 23:57

  Έχασες την επαφή με την πραγματικοτητά Ηλία

 8. Παντελής
  16/09/2018 at 22:27

  Οποποποποποποποποπο
  Τι ηγέτης είσαι ρε μεγάλε τα σκέφτηκες πολύ αυτά που έγραψες? Πόυθέ τα εκλεψες να γράφω και εγώ Δοξαστε τον

 9. Κάνα ψυχίατρο ρε
  Ξέφυγες επικίνδυνα . Σε μέθυσε η εξουσία και η καρέκλα. Ο γιατρός μας είπε να σου δίνουμε δίκιο μην πάθεις τιποτα
  Έλα να πάρεις τη καραμέλα σου τωρα

 10. Βάγγος
  16/09/2018 at 22:14

  Τα 15 λεπτά δημοσιότητας τα κέρδισες κοντορεβυθουλη τρίχα συνέχισε να γράφεις μας γεμίζεις πολύ γέλιο υποκριτή γιαλανζι μάγκα και παλουκαρι της φακής

 11. Ακατάσχετη μπουρδολογία και μπαρουφολογια από τον τσαρλατανο επαγγελματία πολιτικό ο δήμος είμαι εγώ κατά . Το κράτος είμαι εγω. Τουλάχιστον ο Λουδοβικος ήταν αυτοκράτορας και όχι περιπλανωμενος σιτιζομενος πολιτικός προικοθηρας ψευτοαριστερης διανόησης με οβιδιακες μεταλλάξεις

 12. Πληρισε το νερό λαμογι ο και βουλοστο

 13. Μερακλής
  16/09/2018 at 18:37

  Ικοιοποιησε ιδέες άλλων (όχι ομοιοπαθητική ιδέες άλλων) έγινε λάθος.

 14. Μερακλής
  16/09/2018 at 18:31

  Μιλάει για έργα ο κωλοτουμπας. Πάρα πέντε υποψήφιος για δήμαρχος και αντίπαλος του Μεριβακη. Και πέντε τσιράκι του Μεριβακη. Φτύσε τον κόρφο σου πρώτα και μετά να μιλάς για ανάπτυξη του τόπου μας. Αντιγραφέας ιδεών είσαι. Ομοιοπαθητική ιδέες άλλων.

 15. Δημήτρης Β.
  16/09/2018 at 11:29

  Στη θεωρία καλός είναι ο κ. Καραμάνος. Στην πράξη όμως τι κάνει; Δεν βρίσκεται σε παράταξη που ηγείται το δήμο Φαρκαδόνας τα τελευταία 5 χρόνια;
  Αναφέρει ότι περιμένει να ακούσει από εν δυνάμει υποψηφίους τις προτάσεις τους σε διάφορους τομείς. Αυτά τα 5 χρόνια η δημοτική αρχή στην οποία συμμετέχει έχει βάλει στα σκαριά να υλοποιήσει έστω και μια πρόταση από αυτές που αναφερει; Ούτε καν!
  Μας υπόσχονταν πριν 5 χρόνια ότι θα τεθούν νέες βάσεις για την ανάπτυξη του δήμου. Αντ’ αυτού βλέπουμε ένα δημοτικό συμβούλιο «μπάχαλο» στην κυριολεξία, κάτι για το οποίο η τωρινή δημοτική αρχή στην οποία συμμετέχει ο κ. Καραμάνος, κατηγορούσε την προηγούμενη. Μας υπόσχονταν ότι δεν θα ξαναδούμε αντίστοιχες καταστάσεις, αλλά αντικρίζουμε χειρότερες.
  Εκλογές έρχονται, όλοι θα κριθούν μαζί και ο κ. Καραμάνος για τα πεπραγμένα του.
  Χρειαζόμαστε πράξεις και προτάσεις ρεαλιστικές. Από θεωρίες σαν αυτές του κ. Καραμανου, χορτασαμε.

 16. ΚΙΓΚΙΝΑΤΟΣ
  16/09/2018 at 02:14

  Έκθεση ιδεών απο τον πλέον καρεκλοκένταυρο δημοτικό σύμβουλο τούτης της δημοτικής αρχής,ΕΜΜΙΣΘΟ επι πενταετία.Ας αφησει τις αοριστίες και τις γενικότητες και ας μας πει,ποιά είναι η δική του συμβολή στον τόπο,αυτή την περίοδο που ασκεί διοίκηση.

  καρεκλοκένταυρος αρσενικό
  ▪ (ειρωνικά) (μειωτικά) αυτός που κατέχει κάποιο (ανώτερο) αξίωμα, αλλά τον ενδιαφέρει μόνο αυτό κι όχι να προσφέρει υπηρεσία. Γι’ αυτό και δύσκολα αποχωρίζεται το αξίωμα ή απομακρύνεται απ’ αυτό.
  Παραπομπή απο Wikipedia