Ειλικρινή Χριστιανική αγάπη από την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

Διήμερη εκστρατεία συγκέντρωσης αίματος από κλήρο και λαό της τοπικής Μητρόπολης προς ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας και της έμπρακτης εκδήλωσης της αγάπης προς τον πλησίον

Η αιμοδοσία είναι ένα πνευματικό γεγονός και υπόθεση καρδιάς. Είναι ή τελειότερη μορφή χριστιανικής αγάπης και ισότητας και προβάλλει τον άνθρωπο.

Λίγα λεπτά από το χρόνο τους έδωσαν το πρωί της Δευτέρας κλήρος και λαός των Τρικάλων, συμμετέχοντας στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Η Ιερά Μητρόπολη στο πλαίσιο του μεγάλου ενδιαφέροντος για τον άνθρωπο που είναι η εικόνα του Θεού, αλλά εκδηλώνοντας ακόμη μεγαλύτερη φροντίδα και αγάπη στους ασθενείς, διοργάνωσε την εθελοντική αιμοδοσία, προς ικανοποίηση όλων των συνανθρώπων μας, που έχουν την ανάγκη του αίματος.

Από νωρίς το πρωί όπου και ξεκίνησε η αιμοδοσία το πνευματικό κέντρο του Αγίου Αθανασίου Μπάρας κατακλύστηκε από δεκάδες πιστούς και κληρικούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, προσφέροντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους και χαρίζοντας ζωή στους πάσχοντες που χρήζουν άμεσης βοήθειας.

Στόχος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών ήταν η συλλογή ποσοτήτων αίματος ικανής προς ανακούφιση των πασχόντων συνανθρώπων μας και της έμπρακτης εκδήλωσης της αγάπης προς τον πλησίον που αποτελεί την κορωνίδα των Θειων Εντολών.

Το αίμα που συγκεντρώθηκε στην εθελοντική αιμοδοσία, θα δωριστεί σε διάφορες νοσηλευτικές μονάδες ενώ σημαντική ποσότητα θα διατεθεί στην τράπεζα αίματος που έχει δημιουργηθεί στο γενικό νοσοκομείο Τρικάλων.

Η αιμοδοσία αναμένεται να συνεχιστεί και το πρωί της Τρίτης από τις 9 το πρωί έως τις 14:30 το μεσημέρι από τον ίδιο χώρο.