Ημέρες Αγάπης και Φιλανθρωπίας για τους κατοίκους και την ενορία του Κλοκοτού

Οι ημέρες που διανύουμε χαρακτηρίζονται για την αγάπη που οφείλει να δείχνει ο άνθρωπος προς τον συνάνθρωπο. Ειδικά, όταν η αγάπη μας απευθύνεται προς τα παιδιά, αποτελεί θεάρεστη πράξη και πρέπει να υποστηρίζεται από τον καθένα μας. Σ’ αυτό το μοτίβο κινήθηκε ο ιερέας του Κλοκοτού π. Απόστολος Στεργίου και οι κάτοικοι της ενορίας του. Φρόντισαν να συγκεντρώσουν χρήματα και τρόφιμα και να προσφέρουν με δύναμη ψυχής σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα.

Ο π. Απόστολος και οι κάτοικοι του χωριού συγκέντρωσαν μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων μεγάλης διάρκειας, μια μεγάλη ποσότητα μπισκότων από γνωστή βιομηχανία των Τρικάλων κι ένα σεβαστό ποσό. Όλη αυτή η αγάπη συσκευάστηκε και την Πέμπτη το πρωί μεταφέρθηκε στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας.

Για την ιστορία το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας χτίστηκε το 1944 για τις ανάγκες της εποχής και έκτοτε λειτουργεί έως και σήμερα. Στις εγκαταστάσεις του, όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενήθηκαν 500 μικρά κοριτσάκια. Σήμερα το σπίτι φιλοξενεί 17 μικρά κοριτσάκια.

Η υπεύθυνη του ιδρύματος καθώς και τα παιδιά υποδέχτηκαν με χαρά τους επισκέπτες που διένυσαν αρκετά χιλιόμετρα από τον Κλοκοτό για να φτάσουν στην Λαμία. Τους ευχαρίστησαν θερμά για την προσφορά τους ενώ τους καλωσόρισαν με γιορτινά τραγούδια.

Ο π. Απόστολος και η συνοδεία του δεσμεύτηκαν για νέα επίσκεψη, κάτι που σκόρπισε ικανοποίηση στα παιδιά και στους υπευθύνους του ιδρύματος.