Υπερχείλισε ο Ενιπέας στο Κεραμίδι, στα όριά του ο Πηνειός από την Πηνειάδα

Οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες σε όλο το φάσμα του νομού και σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλίας έφεραν τους αγρότες αντιμέτωπους με την ίδια κατάσταση που έζησαν το περασμένο φθινόπωρο αλλά ταυτόχρονα πολλές δεκαετίες τώρα.

Η κάθοδος νερών από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα στην λεκάνη της Φαρκαδόνας είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού και την μερική υπερχείλιση του Πηνειού, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Η κατάσταση μέχρι και το νωρίς το μεσημέρι ήταν ελεγχόμενη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες ώρες καθώς κανάλια, χείμαρροι και παραπόταμοι που χύνονται στα προαναφερόμενα ποτάμια βρίσκονται στα όρια τους ή έχουν υπερχειλίσει.

Η ανησυχία των αγροτών αλλά και των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου Φαρκαδόνας ήταν έντονη από το απόγευμα της Παρασκευής, μετά την πληροφόρηση για υπερχείλιση του Ενιπέα στην Ιτέα Καρδίτσας και στον Παλαμά.

Άμεσα ελήφθησαν οι αναγκαίες ενέργειες με την λειτουργία του Αντλιοστασίου διαχείρισης των νερών στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ωστόσο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, η υπερχείλιση του Ενιπέα στο Κεραμίδι ήταν αναπόφευκτη καθώς οι μεγάλοι όγκοι νερού στην κοίτη του ποταμού δεν ήταν διαχωρίσιμοι. Η εικόνα στον Πηνειό ήταν αρκετά επίφοβη μιας και παρατηρούνταν μερική υπερχείλιση στα παραπήνεια αγροκτήματα. Οι πρόεδροι των χωριών μεταξύ των οποίων και της Πηνειάδας και του Κεραμιδίου κ.κ. Χρήστος Γιαννακός και Βασίλης Θεοδώρου, παρακολουθούσαν στενά το φαινόμενο, πραγματοποιώντας επιτόπιους ελέγχους, προκειμένου αν χρειαζόταν να επέμβουν.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες ελεγχόταν το σημείο της γέφυρας που συνδέει τη Μαραθέα Καρδίτσας με τον Κλοκοτό, θέση που ο Πηνειός κατά την υπερχείλισή του δημιουργεί προβλήματα καθώς το νερό καλύπτει το οδικό σημείο, κάνοντας αδύνατη την κυκλοφορία.

Πλέον όλοι βρίσκονται με στραμμένα τα βλέμματα στον Πηνειό και στις ζημιές που θα προκαλέσει το ενδεχόμενο της υπερχείλισης τόσο στις καλλιεργούμενες με σιτηρά εκτάσεις, όσο και στην καθυστέρηση της σποράς του καλαμποκιού.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από το διαμέρισμα της Πηνειάδας: