Ήρθε στη Φαρκαδόνα ο Αη Βασίλης αλλά «υπήρξε ακατάδεκτος»

Με ένα χιουμοριστικό θεατρικό αποχαιρέτησαν προσωρινά το σχολείο οι μαθητές του 2ου δημοτικού και ευχήθηκαν καλά Χριστούγεννα σε όλο το κόσμο

Οι κουζίνες των σπιτιών και των φούρνων της Φαρκαδόνας, αναδύουν τις τελευταίες ημέρες ένα μοναδικό άρωμα που θα το ζήλευαν πολλοί. Είναι το άρωμα από τα λαχταριστά εδέσματα και γλυκίσματα που παρασκευάζουν με τον άκρως παραδοσιακό τρόπο οι νοικοκυρές και οι φουρνάριδες, οδεύοντας προς τα Χριστούγεννα. Κι αν το άρωμα αναδύεται από τις κουζίνες, ο μόνος που δεν θα δοκιμάσει αυτά τα εδέσματα, είναι ο Αη Βασίλης, που περιφέρεται τις τελευταίες ημέρες στη Φαρκαδόνα και στάθμευσε στο 2ο δημοτικό σχολείο.

Φυσικά ο Αη Βασίλης δεν είναι ακατάδεκτος, απλά τις τελευταίες ημέρες, όπως άλλωστε υποστήριξε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο σχολείο στο πλαίσιο των Χριστουγέννων, είναι ότι βρίσκεται σε δίαιτα, μιας και αντιλήφθηκε ότι έλαβε κάποια παραπανίσια κιλά. Και φυσικά δίαιτα με γλυκά και κραιπάλη δεν γίνεται.

Οι μαθητές στο πλαίσιο της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ενθουσίασαν τους καλεσμένους, με το θεατρικό τους «Αη Βασίλης σε δίαιτα». Καταχειροκροτήθηκαν από τους συμμετέχοντες ενώ πέραν τις υποκριτικής ικανότητας, διακρίθηκαν και στο τραγούδι και στην απαγγελία ποιημάτων.

Ευχήθηκαν σε δασκάλους και προσκεκλημένους χαρούμενες γιορτές με αγάπη, ειρήνη και ευτυχία. Μια χρονιά που θα περισσέψει η αγάπη και αλληλεγγύη, δείχνοντας όλοι και ο καθένας ξεχωριστά το ανθρώπινο και υποστηρικτικό πρόσωπο σ’ όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.