Οι ισχυρές βροχοπτώσεις έφεραν πλημμύρες στo δήμο Φαρκαδόνας

Υπερχείλισε εκ νέου ο Πηνειός ποταμός βυθίζοντας στα νερά και στις λάσπες μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών με σιτηρά

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που επικράτησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σε ολόκληρο το φάσμα του νομού είχαν συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας και τους αγρότες.

Τα ποτάμια και οι παραπόταμοι που διασχίζουν το νομό, φούσκωσαν επικίνδυνα με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να διοχετευθούν στην λεκάνη του Πηνειού στην Φαρκαδόνα, με συνέπεια το ποτάμι για μια ακόμη φορά να υπερχειλίσει βυθίζοντας στις λάσπες και τα νερά καλλιεργούμενες και μη εκτάσεις.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας μεγάλοι όγκοι νερού από το νομό Τρικάλων και τον όμορο νομό της Καρδίτσας έρεαν στην κοίτη του Πηνειού, με αποτέλεσμα ο ποταμός να υπερχειλίσει, προκαλώντας ζημιές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά, αλλά και σε χωράφια που προετοιμαζόταν από τους αγρότες για την σπορά του καλαμποκιού.

Από την πρώτη στιγμή των πλημμυρικών φαινομένων Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, Δήμος Φαρκαδόνας αλλά και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα για να επέμβουν αν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο εξάλλου τέθηκε σε λειτουργία και το αντλιοστάσιο του ΓΟΕΒ στο Κεραμίδι, για την διαχείριση των υδάτων.

Ωστόσο η πλημμύρα για μια ακόμη φορά δεν αποτράπηκε καθώς ο όγκος του νερού ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και δεν μπορούσε να συγκρατηθεί στην κοίτη, με συνέπεια να υπάρχει υπερχείλιση.

Τις πληγές τους από την πλημμύρα μετρούν αγρότες της Φαρκαδόνας, του Κεραμιδίου, του Ζάρκου και της Πηνειάδας, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με την μανία της φύσης.

Για μια ακόμη φορά εξέφρασαν την απόγνωση τους από τα πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα που έρχονται αντιμέτωποι με ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι αγρότες εκφράζουν σήμερα τους φόβους τους για νέες μελλοντικές πλημμύρες, οι οποίες ενδεχομένως επέλθουν από το λιώσιμο του χιονιού στις ορεινές περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Από το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρχε εκτόνωση των φαινομένων καθώς η στάθμη των νερών κινούνταν εντός των ορίων.