Η ιστορία επαναλαμβάνεται στο Δήμο Φαρκαδόνας

Γεγονότα και καταστάσεις ανάλογες του παρελθόντος και συγκεκριμένα της τριετίας 2011-2014 διαδραματίζονται στο δημοτικό συμβούλιο, μετά και τη δεύτερη κατά σειρά αναβολή της συνεδρίασης του Σώματος εξαιτίας τη μη απαρτίας

Η εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας από τον περασμένο χειμώνα είναι σχεδόν ίδια με εκείνη του προηγούμενου, επί δημαρχίας Κώστα Οικονόμου.

Και μπορεί εκείνη την εποχή, να υποστηριζόταν από πολλά χείλη, μέλη σήμερα της δημοτικής ομάδας του Θανάση Μεριβάκη, ότι οι τότε εικόνες, θλίβουν και οδηγούν τον Δήμο όπισθεν, από την κανονική του πορεία, δυστυχώς στην παρούσα φάση συμβαίνει το ίδιο. Συμβαίνει το ίδιο, όπως φυσικά και την περίοδο 2011-2014, με πρωταγωνιστές δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης που βάλουν εκ των έσω, με απούσα φυσικά την επίσημη αντιπολίτευση.

Κι αν προ καιρού μέναμε μονάχα στις κόντρες και τις έντονες αντιπαραθέσεις που αμαύρωναν το τοπίο, καθώς ουσιαστικά δεν υπήρχε διάλογος, μιας και η κατάσταση ξέφευγε από τα όρια, πλέον οδηγούμαστε σε νέες συνήθειες. Αυτές των αναβολών των συνεδριάσεων λόγω έλλειψης απαρτίας. Μετά την προ μηνός αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, μιας και τότε δεν υπήρχε η επιθυμητή απαρτία των 14 συμβούλων, το φαινόμενο ήρθε να επαναληφθεί. Η προγραμματισμένη, για το απόγευμα της Τρίτης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας αναβλήθηκε, καθότι οι παρόντες σύμβουλοι δεν επαρκούσαν για να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 14 για να κηρυχτεί η έναρξη του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο λίγο πριν λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου.

Τα 15 λεπτά της ώρας που είχαν μεσολαβήσει από την προγραμματισμένη έναρξη της συνεδρίασης, ώθησαν τον κ. Παπαγεωργίου να εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκειά του για το γεγονός.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Μιχάλη Μπαγιώτη, εξέφραζε τα παράπονά του, δηλώνοντας ότι αποχωρεί, καθώς, όπως ανέφερε, είναι ντροπή προς τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους, να περιμένουν μήπως και εμφανιστεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος για να υπάρξει απαρτία. Ζήτησε η δυσαρέσκεια αυτή να καταγραφεί στα πρακτικά, ενώ ταυτόχρονα, κατευθύνθηκε προς τον πρακτικογράφο για να υπογράψει και να αποχωρήσει. Η συνεδρίαση ωστόσο δεν είχε ξεκινήσει με αποτέλεσμα, ο πρακτικογράφος να τον ενημερώνει ότι αν δεν κηρυχτεί η έναρξη της συνεδρίασης για να ληφθούν οι παρουσίες, δεν μπορεί να υπογράψει σαν παρόντας και να αποχωρήσει. Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονη λογομαχία μεταξύ των δύο, που παρουσίαζαν ο καθένας τις απόψεις τους.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια αυτή η κατάσταση, κάποιοι να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις αφήνοντας τις δουλειές τους για να παραστούν στις συνεδριάσεις κι άλλοι, να έρχονται όποτε θέλουν κι όταν θέλουν. Δεν μπορούμε να ξεκινάμε τις συνεδριάσεις πάντα με καθυστέρηση. Κάποια στιγμή όλοι μας θα πρέπει να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Παπαγεωργίου.

Ενοχλημένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απαράδεκτη. Λίγο αργότερα ο ίδιος ανακοίνωνε την αναβολή της συνεδρίασης.

Από πλευράς του ο κ. Μεριβάκης δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, μιας και είχε τοποθετηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση που είχε συμβεί κάτι ανάλογο. Απλά κατά την αναβολή της συνεδρίασης το μόνο που θέλησε να πει εμφανώς δυσαρεστημένος, ότι άμεσα θα εκδοθεί ανακοίνωση από το Δήμο που θα αναφέρεται στις αναβολές των συνεδριάσεων.

1 σχόλιο

  1. γιαννης
    13/07/2017 at 18:03

    Να βαζεις την φωτογραφια της συνεδριασης,για να μαθαινουμε πιοι πανε απο τους κυριους αυτους…… Η περιφερεια δεν ενημερωνεται…Γιατι καποιος ειπε πως ειναι στη θαλασσα..Στα [τσιπρα ]τα βραδυνα για να καταλαβει ο κοσμακης, λεγοντας και καποιες εξυπνες λεξουλες.. Σαν δεν ντρεπομαστε που τους ψηφισαμε.