Η Ιστορία των διαμερισμάτων του δήμου Φαρκαδόνας μέσα σε ένα βιβλίο

Το δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας καλείται να εγκρίνει την δαπάνη για την έκδοση των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5/12/2015

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας την προσεχή Τετάρτη είναι κι εκείνο της έγκρισης δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την έκδοση των πρακτικών του 1ου Συνεδρίου Ιστορίας και Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις 5  και 6/12/2015.

Τη διοργάνωση του διήμερου Συνεδρίου είχε αναλάβει ο Δήμος Φαρκαδόνας (Πέλιννα), σε συνεργασία με το ιστορικό περιοδικό «Θεσσαλικό Ημερολόγιο» και την ηλεκτρονική εφημερίδα «ΚriniLive».

Όπως είναι γνωστό το συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του γενικού λυκείου Φαρκαδόνας υπό την παρουσία επιστημόνων και ειδικών από την περιοχή μας αλλά και ευρύτερα που ασχολήθηκαν μέσω εργασιών τους με την ιστορία του τόπου μας, τα ήθη και έθιμα, φέρνοντας στην επιφάνεια σημαντικές και άγνωστες πτυχές.

Η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου με το συγκερασμό γνώσεων από διαφορετικά επιστημονικά πεδία αποτέλεσαν το βασικό στόχο των διοργανωτών.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 27 επιστήμονες και ιστορικοί με ισάριθμες ανακοινώσεις σχετικές με την αρχαιολογία, την ιστορία, τη λαογραφία, τη φιλολογία, τη γλωσσολογία και την αρχιτεκτονική της περιοχής μας.

Όλες αυτές οι εργασίες και οι τοποθετήσεις ειδικών και επιστημόνων, ήρθαν να καταγραφούν και να ενταχτούν στα πρακτικά του συνεδρίου, τα οποία αναμένεται να εκτυπωθούν σε βιβλίο 500 σελίδων περίπου, με δαπάνη του Δήμου Φαρκαδόνας, που στάθηκε αρωγός στην διοργάνωση της εκδήλωσης.