Η Ιστορία του νομού στο προσκήνιο

Ξεκίνησε χθες Παρασκευή το 11ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Για ένα τριήμερο η καρδιά της τοπικής ιστορίας θα χτυπά στα Τρίκαλα. Άγνωστες πτυχές της Ιστορίας θα ξετυλιχτούν σε ένα  ιστορικό συνέδριο που ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή. Ο λόγος για το 11ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών το οποίο άνοιξε τις εργασίες του στις 5:30 του απογεύματος της Παρασκευής.

Το 11ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών,  θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Το Συμπόσιο αυτό, όπως και τα δέκα προηγούμενα, διοργανώνει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Ίδρυμα Λεωνίδα Μακρή και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στο εν λόγω Συμπόσιο θα γίνουν 34 επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με την φιλολογία, ιστορία, αρχαιολογία, λαογραφία και αρχιτεκτονική της περιοχής Τρικάλων.

Τα επιστημονικά συμπόσια, που διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ., και η έκδοση ανελλιπώς των Πρακτικών τους, συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα και μελέτη της περιοχής Τρικάλων, η οποία παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον. Για τρεις ημέρες ο Ν. Τρικάλων θα γίνει και πάλι αντικείμενο πολύπλευρης επιστημονικής μελέτης και προβολής. Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

ΦΩΤΟ: TRIKALANEWS, VIDEO: TRIKALAOLA