Κάηκε το πελεκούδι στο Διάσελλο!

Κάτοικοι και πλήθος επισκεπτών συναντήθηκαν στο ετήσιο πανηγύρι του χωριού και χόρεψαν μέχρι πρωίας

Το ετήσιο πανηγύρι του Διασέλλου είναι γνωστό όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά ευρύτερα σε όμορα δημοτικά διαμερίσματα γειτονικών Δήμων. Και πώς άλλωστε, όταν η ετήσια καλοκαιρινή διοργάνωση προσφέρει άφθονη διασκέδαση, χορό μέσω παραδοσιακής μουσικής και καλό φαγητό.

Για μια ακόμη χρονιά, την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου η πλατεία του ημιορεινού χωριού του Δήμου Φαρκαδόνας, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Κόσμο από το χωριό, κόσμο που έλκει την καταγωγή του από το Διάσελλο και διαμένει σε πόλεις και εξωτερικό, αλλά και κόσμο διπλανών χωριών τόσο τη Φαρκαδόνας, όσο και της Ελασσόνας.

Η παραδοσιακή μουσική ξεσήκωσε στην κυριολεξία τους συμμετέχοντες στο πανηγύρι που δεν έπαψαν στιγμή να χορεύουν και να τραγουδούν. Το κέφι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ντόπια, καλοψημένα κρεατικά καθώς και  ποτά.

Το πανηγύρι αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι διεξάγεται με αφορμή την Κοίμηση της Θεοτόκου. Στο χωριό βρίσκεται κτισμένο το εξωκλήσι της Παναγίας στο οποίο το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης τελέστηκαν θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις έκλεισαν την Τρίτη με την ευχή όλων να ξανασμίξουν με υγεία όλοι μαζί το επόμενο καλοκαίρι.