Καλημέρα στο καλοκαίρι, αντίο στο σχολείο από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Οιχαλίας

Με σκετς, τραγούδια, χορούς αλλά και ευχές οι μαθητές έγιναν ένα, φωνάζοντας «Αντίο» στο σχολείο

Το ραντεβού δόθηκε για αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην αυλή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας του Δήμου Φαρκαδόνας. Ήταν όλοι εκεί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, γονείς και συγγενείς των παιδιών, φορείς.

Η χαρά των παιδιών απερίγραπτη, μιας και σε ελάχιστες μέρες αποχαιρετούν τις σχολικές αίθουσες για να απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές. Πλέον δεν θα αγχώνονται για να προλάβουν το διάβασμα της επόμενης ημέρας, τα ξενόγλωσσα φροντιστήρια και τις λοιπές δραστηριότητες. Σε ελάχιστα 24ωρα, ο χρόνος θα είναι απεριόριστος, για παιχνίδι, για διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων, για διακοπές.

Και μιας και η σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας με τη στήριξη και την καθοδήγηση της διευθύντριας κας Σταυρούλας Παθέκα και των δασκάλων τους,  προετοίμασαν μια όμορφη καλοκαιρινή γιορτούλα στην αυλή του σχολείου.

Με σκετς, τραγούδια, με ποιήματα, αλλά και χορούς οι μαθητές έγιναν ένα, φωνάζοντας «Αντίο» στο σχολείο. Συγκινητική ωστόσο υπήρξε η στιγμή που οι μικρότερες τάξεις μαθητών αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους, της ΣΤ’  τάξης, που αναχωρούν από το δημοτικό σχολείο και μεταπηδούν στο γυμνάσιο.

Η συγκίνηση όλων ήταν έντονη, ειδικά την στιγμή που οι μαθητές ύψωσαν ένα μεγάλο πανό, μιας μεγάλης ζωγραφιάς που ευχαριστούσαν τους δασκάλους για όσα τους προσέφεραν κατά την εξάχρονη φοίτηση.

Τις ευχαριστίες προς το διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστο Μπουλούμπαση, το δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη,  τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Φαρκαδόνας κ. Μιχάλη Μπαγιώτη, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και τους δασκάλους του Διαδακτηρίου,  για την προσφορά τους στο σχολείο από τις Υπηρεσίες που υπηρετούν, εξέφρασε η διευθύντρια του σχολείου κα Σταυρούλα Παθέκα.

Η διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Οιχαλίας ευχαρίστησε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την γιορτή, ευχόμενη στα παιδιά καλό καλοκαίρι.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κολύμβησης οι δυο προπονήτριες των παιδιών Δήμητρα Τέλλιου και Βιβή Χασιώτη ενώ το όλο πρόγραμμα περιελάμβανε και μπουφέ προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Αξίζει να τονιστεί πως στη γιορτή παραβρέθηκαν η διευθύντρια, οι δάσκαλοι, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων και οι μαθητές  του 2ου δημοτικού σχολείου της Οιχαλίας οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης, προσκάλεσαν τους παρευρισκομένους  και στη δική τους εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη να γίνει την ερχόμενη Τρίτη και ώρα 08:00 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου.