Το ΚΑΠΗ Φανερωμένης γύρισε το χρόνο πίσω αναβιώνοντας το έθιμο της Γουρονοχαράς

Έθιμα που παραμένουν ακόμη ζωντανά παρά το πέρας των χρόνων αναβιώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο εύρος της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας.
Ένα από αυτά ήρθαν να ζωντανέψουν οι κάτοικοι του δ.δ. Φανερωμένης του Δήμου Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα τα μέλη του ΚΑΠΗ του χωριού.
Η διοίκηση του ΚΑΠΗ Φανερωμένης αναβίωσε το έθιμο της «Γουρουνοχαράς» το οποίο παραμένει άσβεστο εδώ και αρκετά χρόνια στην ευρύτερη περιοχή, ως από τις πιο γνωστές παραδόσεις των καραγκούνηδων.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ Φανερωμένης είχαν την ευκαιρία να σφάξουν και να μαγειρέψουν το χοιρινό και στη συνέχεια να το προσφέρουν στα μέλη τους.
«Είναι ένα έθιμο που μένει ζωντανό χρόνια τώρα από την εποχή που το αναβίωναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας. Είναι ένα έθιμο που μας κάνει να θυμηθούμε παλιές καλές εποχές, αλλά και να γνωρίσουν οι νεότεροι την ιστορία του τόπου μας», σημείωσε ο κ. Θανάσης Τατσιόπουλος από την διοίκηση του ΚΑΠΗ Φανερωμένης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου κ. Ηλίας Καραμάνος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μέμηλας, ο εκπρόσωπος της ΚΟΙΔΕΦΑ κ. Ανδρέας Λαόπουλος, και ο πρόεδρος της Αμφικτυονίας των Καραγκούνηδων κ. Απόστολος Φιρφιρής.
Οι μάγειροι Αλεξόπουλος Βασίλης, Αλεξόπουλος Δημήτρης και Κλωτσοτήρας Θωμάς έβαλαν το μεράκι και την εμπειρία τους για την παρασκευή της νοστιμότατης πρασσοτηγανιάς.