Καταγγελίες και παράπονα για την άρδευση στο Κεραμίδι Τρικάλων

Το επιφανειακό νερό καναλιών δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τις άρδευσης των καλλιεργούμενων εκτάσεων που κινδυνεύουν να καταστραφούν

Η άρδευση καλλιεργούμενων εκτάσεων στην γεωγραφική ζώνη του Κεραμιδίου ταλανίζει αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας. Τα επιφανειακά νερά που διοχετεύονται από κανάλια δεν επαρκούν για το πότισμα των καλλιεργούμενων εκτάσεων με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονος κίνδυνος οι καλλιέργειες να υποστούν ζημιές από την ξηρασία.

Με κείμενο που κοινοποίησε στο «ΚΡΗΝΗ LIVE» ο Αγροτικός Σύλλογος Κεραμιδίου  καταγγέλλει το Δήμο Φαρκαδονας, τον αντιπεριφειάρχη και το ΓΟΕΒ, κάνοντας λόγο για αδιαφορία στο γνωστό όπως χαρακτηρίζουν πρόβλημα της άρδευσης των χωραφιών της περιοχής.

Σημειώνουν ότι ο Αγροτικός Σύλλογος και οι παραγωγοί από πολύ νωρίς εντόπισαν το πρόβλημα γιατί είναι συνεχές φαινόμενο. Αυτή η περιοχή το καλοκαίρι στεγνώνει και πνίγεται με τις πρώτες βροχές. Έτσι στις 20 Μαΐου αποφασίστηκε να αποσταλεί την 20-5-2017 και στείλαμε το παρακάτω υπόμνημα στον αντιπεριφειαρχη, το Δήμο Φαρκαδονας, και το ΓΟΕΒ. Υπόμνημα μέσω του οποίου καλούνταν οι αρμόδιοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

«Μέσω του υπομνήματος αναφερόταν μεταξύ των άλλων τα εξής:

Μετά από τη συνεδρίαση του Δ.Σ του Αγροτικού Συλλόγου Κεραμίδιου που έγινε στης 20-5-2017 αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί ενημερωτικό έγγραφο προς την αντιπεριφέρεια, τον Δήμο Φαρκαδονας και τον ΓΟΕΒ, με θέμα το γνωστό πρόβλημα άρδευσης στο κτήμα το λόγιο, Φαρκαδονας, Γριζανο, Κεραμίδιου. Στο κτηματολόγιο αυτό υπάρχουν χιλιάδες στρέμματα που αρδεύονται με επιφανειακά νερά, και για αυτό το λόγο πάρα καλούνται οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν άμεση λύση με το γνωστό τρόπο διαχείρισης που γινόταν τα προηγούμενα τριάντα χρόνια. Έχουμε την εμπιστοσύνη σας γιατί αλλιώς η ζημιά θα είναι τραγική.».

Φωτό Αρχείου