Κατανυκτική ατμόσφαιρα στον Άγιο Νικόλαο Οιχαλίας

Πιστοί κάθε ηλικίας υποδέχτηκαν και ασπάστηκαν απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου

Κατανυκτική και άκρως Χριστουγεννιάτικη η ατμόσφαιρα που διαμορφώθηκε το βράδυ της Κυριακής στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας.

Για πρώτη φορά κλήρος και λαός είχαν την ευλογία να υποδεχτούν και να ασπαστούν απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, να προσκυνήσουν και να ζητήσουν πνευματική στήριξη και βοήθεια καταθέτοντας τα αιτήματά τους στον πολιούχο της κωμόπολης.

Το απότμημα των Ιερών Λειψάνων μεταφέρθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής εντός του φερώνυμου Ιερού Ναού που είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Αγίου. Ακολούθησε η τέλεση του Μέγα Εσπερινού και στη συνέχεια Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Με βαθιά κατάνυξη πιστοί κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερη χαρά και αγαλλίαση προσήλθαν στο Ναό για να ασπαστούν και να γονατίσουν στον Άγιο, πολιούχο της Οιχαλίας. Μοναδική ευκαιρία καθώς αποτμήματα Λειψάνων του Αγίου, δεν τα συναντά κανείς στις εκκλησίες της Ελλάδος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος τους φιλοξενείται στο Μπάρι της Ιταλίας μετά μεγάλες περιπέτειες που είχαν συμβεί με την αρπαγή τους από αλλόθρησκους.

Στον ενάρετο βίο του Αγίου αναφέρθηκε στο κήρυγμα του ο κ. Χρυσόστομος, προτρέποντας τους πιστούς να μνημονεύουν, να αιτούνται και να προσεύχονται σε καθημερινή βάση στον Άγιο.

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Φαρκαδόνας κ.κ. Δήμος Μανιώτης και Ανδρέας Παπαγεωργίου καθώς επίσης και ο πρώην διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης.