Η κατάργηση της ΑΕΦ δημιουργεί εμπόδια και στα παιδικά τμήματα ποδοσφαίρου

Εάν δεν συμμετέχει ομάδα με το ΑΦΜ σε πρωτάθλημα κατηγορίας τοπικού δεν μπορούν να συμμετέχουν και τμήματα υποδομής.

Η κατάργηση της Αθλητικής Ένωσης Φαρκαδόνας έφερε αλυσιδωτές συνέπειες στα αθλητικά δρώμενα της περιοχής. Δεν είναι μόνο η κατάργηση της ομάδας που τα προηγούμενα χρόνια έφερε σημαντικές επιτυχίες και ανόδους, χαρίζοντας σειρά διακρίσεων στα τοπικά αθλητικά δρώμενα. Πλέον με την κατάργηση της ομάδας δημιουργούνται εμπόδια και στην εκμάθηση ποδοσφαίρου στα τμήματα παιδικού -προπαιδικού – τζούνιορ.

Σύμφωνα με παράγοντες και τους προπονητές Αποστόλη Τσιαούση και Βασίλη Γριζανίτη, η ΕΠΣ Τρικάλων θέτει εμπόδιο για τα τμήματα υποδομής της Φαρκαδόνας μιας και δεν αναγνωρίζει και δεν δέχεται την συμμετοχή των τμημάτων του παιδικού -προπαιδικού –τζούνιορ.
Κι όλα αυτά γιατί βάσει της προκήρυξης εάν δεν συμμετέχει ομάδα με το ΑΦΜ σε πρωτάθλημα κατηγορίας τοπικού δεν μπορούν να συμμετέχουν και τμήματα υποδομής. Κατά αυτό τον τρόπο τα παιδιά δεν μπορούν να αθλούνται και να φέρουν το έμβλημα του χωριού τους στο στήθος τους.

Στην παρούσα φάση προπονητές υποστηρίζουν ότι η λύση είναι μία, και συγκεκριμένα να βρεθεί Σωματείο που θα δώσει το όνομα του τη σφραγίδα για να μπορέσουν τα 60 παιδιά να αθληθούν και να αγωνίζονται στα επίσημα τουρνουά της ΕΠΣΤ.

Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα πιεστικός καθώς όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν μέχρι και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου που λήγει η προθεσμία των αιτήσεων. Σ’ όλα αυτά συμπεριλαμβάνεται και το χρέος της ΑΕΦ προς την ΕΠΣΤ – ΕΠΟ που αν δεν εξοφληθεί τότε τα παιδιά του παιδικού δεν μπορούν να εκδώσουν κόκκινα δελτία, ενέργεια που θα ισχύει πλέον για όλα τα παιδικά τμήματα των ομάδων από τις αρχές του νέου έτους.
Η μόνη υπόσχεση που μπορεί πλέον να δοθεί από τους προπονητές προς στους γονείς και τα παιδιά είναι ότι θα κάνουν τα πάντα να προλάβουν τις ημερομηνίες, ώστε να μην στερηθούν αυτό που αγαπούν, να κρατήσουμε τα τμήματα ενωμένα στη Φαρκαδόνα και να μη σκορπίσουν στις ομάδες των γύρω χωριών.