Καταρτίστηκαν από το Δήμο Φαρκαδόνας οι βεβαιωτικοί κατάλογοι προστίμων του Κ.Ο.Κ. ύψους 46.503 ευρώ

Δεκάδες υπήρξαν τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν από αστυνομικούς σε ολόκληρο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας από το 2014.

Τα ποσά των προστίμων που επιβλήθηκαν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο που διέρχεται από τους Ταξιάρχες έως την Πηνειάδα, σύμφωνα με την νομοθεσία εισέρχονται στα ταμεία του Δήμου. Κάποιοι εκ των οδηγών με την επίδοση των  κλήσεων έσπευσαν στα ΕΛΤΑ αλλά και στα ταμεία του Δήμου να αποπληρώσουν το πρόστιμο. Άλλοι πάλι είτε το αμέλησαν είτε γύρισαν την πλάτη, μην καταβάλλοντας τα ποσά.

Όλες αυτές οι κλήσεις που δεν πληρώθηκαν μεταφέρθηκαν από την Τροχαία στο Δήμο προκειμένου να καταρτιστούν οι βεβαιωτικοί κατάλογοι. Ωστόσο η έλλειψη προσωπικού είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία σύνταξης των καταλόγων. Ο Δήμος πρόσφατα όρισε έναν υπάλληλο, ο οποίος φρόντισε με αμεσότητα να καταρτίσει τους βεβαιωτικούς καταλόγους, προκειμένου, να ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των ποσών.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, κατά την τροποποίηση κωδικών του προϋπολογισμού, το ποσό που προϋπολογίστηκε για τα πρόστιμα του ΚΟΚ ανέρχεται στο ποσό των 46.503,50 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλούν ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται δημότες και μή, στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα, να σπεύσουν να τα αποπληρώσουν.