Καταβλήθηκε το πρώτο μηνιάτικο στους νεοπροσληφθέντες της Κοινωφελούς Εργασίας

1417

Ζεστάθηκαν οι τσέπες των νεοπροσληφθέντων στο τρίτο κατά σειρά πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας σε φορείς της αυτοδιοίκησης και του υπουργείου Υγείας.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησε η πίστωση, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, των χρημάτων που αντιστοιχούν στον πρώτο μήνα της εργασίας τους το Δεκέμβριο.

Τα αποτελέσματα του 3ου κατά σειρά προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας είχαν ανακοινωθεί στις αρχές του Δεκεμβρίου ενώ οι προσλήψεις των επιτυχόντων είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται από τις 7 έως και τις 16 του ίδιου μήνα.

Κατά αυτόν τον τρόπο οι μέχρι πρότινος άνεργοι, μετά την εργασία τους έλαβαν τα ποσά που αντιστοιχούν για την εργασία τους.

Παρότι κάποιοι εξ’ αυτών κινδυνολογούσαν, εκφράζοντας τους φόβους για καθυστέρηση στη καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΟΑΕΔ, τελικά διαψεύστηκαν μετά την θετική έκβαση.

Σύμφωνα πάντως με τους αρμόδιους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ αλλά και στελέχη η καταβολή των δεδουλευμένων θα γίνεται το αργότερο μέχρι και το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα μέχρι και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, το τελευταίο του 2015, ολοκληρώνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του ερχόμενου Μαΐου. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα απασχολούνται και αρκετοί Φαρκαδόνιοι καθώς στην συγκεκριμένη προκήρυξη συμπεριλαμβανόταν θέσεις για τα νοσοκομεία των Τρικάλων, της Θεσσαλίας καθώς και σε διάφορους άλλους φορείς.