Κατέκτησαν την κορυφή δυο μαθήτριες των ΓΕΛ Φαρκαδόνας και Οιχαλίας

Για τις μαθήτριες των Γενικών Λυκείων της Φαρκαδόνας και της Οιχαλίας, Κωνσταντίνα Κωστίμπα και Άννα Μαρία Σακελλαρίου η 17η Ιουνίου του 2016 θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες τους.

Μια ημερομηνία σταθμός για εκείνες και τις οικογένειές τους, καθώς πλέον ανοίγονται διάπλατα οι πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δυο μαθήτριες και υποψήφιες των φετινών πανελληνίων εξετάσεων κατάφεραν και πρώτευσαν στα σχολεία τους, κερδίζοντας με επίπονη προσπάθεια, άγχος και πολύωρη μελέτη το στοίχημα της εισόδου στη τριτοβάθμια εκπαίδευση. Φυσικά την ίδια χαρά και ικανοποίηση νιώθουν και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους, υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων, που έδωσαν την πρώτη σκληρή και ιδιαίτερα δύσκολη, πρώτη μάχη της ζωής τους. Σαφώς και τα επόμενα χρόνια οι μάχες που προέρχονται θα είναι πιο δύσκολες, ωστόσο όλα αυτά τα παιδιά, το μέλλον του τόπου μας, μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι.

Για την Κωνσταντίνα Κωστίμπα η φετινή, πρώτη μάχη της ζωής της, ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Κατάφερε όμως να πρωτεύσει συγκεντρώνοντας 19.000 μόρια. Υποψήφια της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, δεν έχει αποφασίσει μέχρι σήμερα την πρώτη επιλογή, μεταξύ των σχολών. Ωστόσο δηλώνει ικανοποιημένη από την βαθμολογία που της ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η ίδια ευχαριστεί τους γονείς και τους καθηγητές για τη στήριξη και την βοήθεια που της παρείχαν ενώ δεν παραλείπει να σημειώσει στους συμμαθητές που δεν κατάφεραν το στόχο τους, ότι έχουν κι άλλες ευκαιρίες μπροστά τους.

«Για μένα η επιτυχία προέρχεται από τη συστηματική μελέτη αλλά και από το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαβάσματος -χωρίς υπερβολές- που ακολουθούσα», σημειώνει η Κωνσταντίνα.

Πανιά για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ετοιμάζεται να ανοίξει και η Άννα – Μαρία Σακελλαρίου. Η μαθήτρια από την Οιχαλία που είχε συγκινήσει τους πάντες τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την ταινία μικρού μήκους, που πραγματευόταν την ξενιτιά και την μετανάστευση και έφερε την υπογραφή του γυμνασίου της περιοχής της, έρχεται να χαρεί για την επιτυχία της. Τα μόρια για εκείνη είναι 18.039, κατατάσσοντας πρώτη στο σχολείο της. Ο Άννα Μαρία επέλεξε τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Τα δυο τελευταία χρόνια μόχθησε σκληρά, θυσίασε ελεύθερο χρόνο, αλλά βγήκε νικήτρια.

«Είναι αναγκαίες οι μεγάλες θυσίες, αν έχεις υψηλούς στόχους», τονίζει η Άννα – Μαρία για να συμπληρώσει, «μια χρονιά είναι, μπορεί να μη βγεις έξω ή να χαθείς με τους φίλους σου, αλλά τα συναισθήματα της ανταμοιβής των κόπων σου δεν συγκρίνονται με τίποτα», τονίζει.

Πλέον η ίδια βρίσκεται σε δίλλημα για την σχολή που θα επιλέξει, ανάμεσα στην Νομική και την Ψυχολογία. Έχει εξάλλου το χρόνο να το σκεφτεί και να καταλήξει.

9-Κωνσταντίνα Κωστίμπα

H Κωνσταντίνα Κωστίμπα

a1

Η Άννα Μαρία Σακελλαρίου

Τα δυο κορίτσια σήμερα, πέραν της χαράς, χρειάζονται, όπως και τα ίδια αναφέρουν την ξεκούραση και τη χαλάρωση μέσω των καλοκαιρινών διακοπών. Εξάλλου ο χρόνος που πέρασε για τις ίδιες και τους συμμαθητές τους ήταν ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτητικός.