Κατέκτησε την κορυφή ο Βασίλης Τέλλιος από το ΓΕΛ της Φαρκαδόνας

Η υψηλή βαθμολογία που συγκέντρωσε τον ανέδειξε σε πολύ καλή σειρά στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης

Έδωσαν το δικό τους αγώνα και πέτυχαν το στόχο τους. Ο λόγος για τους Φαρκαδόνιους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων που πολλοί από αυτούς κατάφεραν όχι μόνο να περάσουν στις σχολές πρώτης προτίμησης αλλά και να αναδειχθούν στις πρώτες θέσεις σε σειρά εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα παραδείγματα δεκάδες. Σε κάθε σχολείο λαμπρές επιτυχίες ανέδειξαν τη θέληση και τη συνέπεια και την ακούραστη προσπάθεια ως τους καλύτερους συμμάχους των μαθητών.

Το όνειρο του πραγματικότητα θα κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα ο μαθητής του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας και υποψήφιος των φετινών πανελληνίων εξετάσεων Τέλλιος Βασίλειος του Ιωαάννη και της Μαρίας από το Γριζάνο.

Σε λίγες εβδομάδες θα περάσει τις πύλες της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης, στόχος χρόνων για εκείνον.

Τόσο ο 18χρονος Βασίλης, όσο και η οικογένεια του από χθες το πρωί χαίρονται δίπλα. Αφενός για την επιτυχία, αφετέρου για τη σειρά κατάταξης. Ο Βασίλης μετά την βαθμολογία που συγκέντρωσε, 18.685 μόρια στα εξεταζόμενα μαθήματα, εισάγεται σε πολύ καλή σειρά στη σχολή του, δικαιώνοντας τους κόπους του. Φυσικά η εισαγωγή στη σχολή για τον ίδιο ήταν δεδομένη καθώς η υψηλή βαθμολογία σε 2 από τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα (20) του άνοιξαν διάπλατα της πόρτες στο πανεπιστήμιο.

Μετά από επίμονη προσπάθεια ο Βασίλης κατάφερε να κερδίσει το όνειρο.

«Προσπάθησα σκληρά γι’ αυτή την επιτυχία χωρίς όμως να αισθάνομαι ότι στερήθηκα κάτι. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η μεθοδικότητα, η μελέτη, η ωριμότητα, αλλά και η στήριξη από το οικογενειακό περιβάλλον.

Η Οδοντιατρική ήταν μεταξύ των πρώτων επιλογών μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχίες στο ΓΕΛ Φαρκαδόνας άγγιξαν το 77%. Από τους 32 επιτυχόντες οι 22 εισάγονται σε ΑΕΙ και 10 σε ΤΕΙ.