Καθημερινές οι εξορμήσεις της ΚΝΕ σε σχολεία και σε σχολές

Η καμπάνια ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τα μέλη της ΚΝΕ να βρίσκονται έξω από σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από σχολές διανέμοντας ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις και της προτάσεις της.

Από τις αρχές της έναρξης της τρέχουσας σχολικής χρονιάς Τρικαλινά μέλη της ΚΝΕ αλλά και του ΚΚΕ περιοδεύουν στα σχολεία της πόλης, πραγματοποιώντας εκστρατεία ενημέρωσης για θέματα που σχετίζονται με το σχολείο και την εκπαίδευση.

Η καμπάνια ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τα μέλη της ΚΝΕ να βρίσκονται έξω από σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και από σχολές διανέμοντας ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις και τις προτάσεις της.

«Οργανώνουμε – συντονίζουμε τον αγώνα μας σε όλα τα σχολεία καθώς για ακόμα μια χρονιά καταργούν ειδικότητες και τομείς στα ΕΠΑΛ, τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, λείπουν καθηγητές, αναλώσιμα, υποδομές, τα εργαστήρια είναι απαρχαιωμένα ή ανύπαρκτα, η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία δεν λειτουργούν. Δεν δεχόμαστε το σχολείο – εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας και των σκόρπιων γνώσεων, δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας. Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές και στη δουλειά χωρίς δικαιώματα. Η κατάσταση που ζούμε στο σπίτι είναι εκρηκτική, με τους γονείς μας να κοιτάνε κάθε μέρα τι θα κόψουν για να τα βγάλουμε πέρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά… η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο, με περισσότερες εξετάσεις πανελλαδικού τύπου από νωρίτερα, ακόμα πιο εξοντωτικό για εμάς και τις οικογένειές μας, που βάζει περισσότερα εμπόδια στο δικαίωμά μας στη μόρφωση, που μας βάζει σε ένα ατέλειωτο κυνήγι των «SOS».», αναφέρουν μεταξύ των άλλων τα μέλη της ΚΝΕ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στις σχολές μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εξορμήσεις έξω από ΙΕΚ, όπου αναπτύσσεται διάλογος με τους σπουδαστές.

«Η συλλογική οργάνωση και δράση μέσα σε κάθε σχολή και χώρο δουλειάς είναι ο δρόμος για την κάλυψη των αναγκών μας στο σήμερα και στο αύριο.

Στη σχολή και στην πρακτική άσκηση… κανένας μόνος του! Ερχόμαστε σε επαφή με τους Συλλόγους Σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ. Οργανώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και μας στηρίζουν. Φτιάχνουμε Επιτροπές Αγώνα από την πρώτη μέρα στα τμήματά μας και στο ΙΕΚ μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.