Οι κάτοικοι του Κλοκοτού ένωσαν τις προσευχές τους για τους ξενιτεμένους

Εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Μηνά, Τεμάχιο του Λειψάνου του, φιλοξενείται στο ενοριακό ναό του χωριού

Τις προσευχές τους ένωσαν οι κάτοικοι του Κλοκοτού το απόγευμα της Παρασκευής κατά τα προεόρτια της μνήμης του Αγίου Μηνά,  προστάτη των ξενιτεμένων. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, που έχουν στα ξένα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, άρχισαν να συγκεντρώνονται στον ενοριακό ναό του χωριού για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου και να προσκυνήσουν το Τεμάχιο Λειψάνων του, που δωρίστηκαν την περσινή χρονιά στο χωριό και φιλοξενούνται στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Να αιτηθούν από τον Άγιο να προστατεύει τα αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται για εργασία στο εξωτερικό και να τα φέρει γρήγορα κοντά τους.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής με την τέλεση του εσπερινού στον οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Ακολούθησε η καθιερωμένη αρτοκλασία και το Θείο Κήρυγμα από τον σεπτό ποιμενάρχη μας, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, προστάτη των Μικρασιατών και των ξενιτεμένων. Μίλησε για όλους εκείνους τους ανθρώπους που αναγκάζονται σήμερα και εγκαταλείπουν τη χώρα μας, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, πολλοί από αυτούς και από τον Κλοκοτό, ζητώντας από τον Άγιο να τους δίνει υγεία για να επιστρέψουν κάποια στιγμή κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων προσφέρθηκε η παραδοσιακή φιλοξενία προσφορά του Δήμου Φαρκαδόνας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν σήμερα το Σάββατο με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και θείο κύρηγμα από τον αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητρόπολης Χρύσανθο Κλάδη.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αποστόλη Κοσμά και τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού από τον πανηγυρικό εσπερινό.