Κάτοικοι της περιοχής μας προσκυνούν το σκήνωμα του Μακαριστού γέροντος Δωροθέου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης πιστοί κάθε ηλικίας συρρέουν για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του μακαριστού ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γενέσιου Θεοτόκου Ορφανού

Από τις 5 του απογεύματος της Δευτέρας οι καμπάνες της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας χτυπούν πένθιμα. Στις 5 του απογεύματος της Δευτέρας κλήρος και λαός υποδέχτηκαν το σκήνωμα του μακαριστού ηγουμένου της Μονής Κυρού Δωροθέου, ο οποίος εκοιμήθη χθες Κυριακή, μετά από πολύμηνη μάχη που έδινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Το σκήνωμα υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, συγγενικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πατέρας και η αδελφή του σεβάσμιου και ταπεινού γέροντα, κληρικοί του Δήμου Φαρκαδόνας και των Τρικάλων, καθώς και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, που κατέθεταν όλα αυτά τα χρόνια της επίγειας παρουσίας του στην Μονή, τα βάσανα, τους πόνους βρίσκοντας την πνευματική παρηγοριά.

Το σκήνωμα του Κυρού Δωροθέου, τοποθετήθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής όπου στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Σήμερα το βράδυ τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία ενώπιων του  σκηνώματος ενώ οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να τον ασπαστούν για τελευταία φορά πριν οδηγηθεί στην αιωνιότητα αναπαυμένος στα χώματα της Μονής που τόσο αγάπησε.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί στην Ιερά Μονή ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ενώ στις 13:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος Ακολουθία.

Ο Σεβάσμιος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Αβραδόπουλος εξεδήμησε προς Κύριον μετά από ολιγόμηνη ασθένεια την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου.

Ο μακαριστός π. Δωρόθεος καταγόταν από το Βόλο. Χειροτονήθηκε Διάκονος την 15η Αυγούστου 1982 στην Ιερά Μονή Άνω Ξενιάς Βόλου υπό του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κυρού Χριστοδούλου. Υπηρέτησε ως Διάκονος στους Ιερούς Ναούς Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας και Αγίου Δημητρίου Αλμυρού.

Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος την 26η Οκτωβρίου 1986 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου και αυθημερόν Χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη υπό του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κυρού Χριστοδούλου.

Έκτοτε διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν. Αγχιάλου και Αγίου Αντωνίου Αγιάς έως 7 Μαρτίου 1989 οπότε και έλαβε Κανονικό Απολυτήριο Γράμμα για την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Εκεί υπηρέτησε ως εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα, Αγίου Γεωργίου Νίκαιας Λαρίσης, Αγίου Δημητρίου Λαρίσης, Αγίου Γεωργίου Μοσχοχωρίου Λαρίσης, Αγίου Γεωργίου Λαρίσης έως 23 Αυγούστου 2004 οπότε και έλαβε Κανονικό Απολυτήριο Γράμμα για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Από 15 Νοεμβρίου 2004 μέχρι την κοίμησή του διετέλεσε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου Ορφανού.

Ήταν απόφοιτος του Λυκείου Αλμυρού Βόλου.

Όλα αυτά τα χρόνια με την καλοσύνη, την πραότητα και το γνήσιο μοναχικό και ιερατικό του ήθος ενέπνεε τους εκάστοτε ενορίτες του, τους επισκέπτες της Ιεράς Μονής, αλλά και όλους όσους είχαμε την ευλογία να την γνωρίσουμε.