Κέντρισε την προσοχή το έθιμο της Δρακοκτονίας στον Άγιο Γεώργιο Πετρωτού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρωτού διοργάνωσε και φέτος με επιτυχημένο τρόπο το έθιμο της Δρακοκτονίας για να τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου

Την προσοχή κατοίκων και επισκεπτών του Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας συγκέντρωσε για μια ακόμη χρονιά η αναβίωση της «Δρακοκτονίας» που διεξήχθη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Το έθιμο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Μεγαλόμάρτυρα Γεώργιο, αναβίωσε το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα από κατοίκους του χωριού και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πετρωτού «Άγιος Γεώργιος».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας στο εξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Αγίου. Στο Ναό τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κυρήγματος. Το απόγευμα στον εξωτερικό χώρο του Ναού διεξήχθη το έθιμο το οποίο προσέλκυσε τα βλέμματα κατοίκων και επισκεπτών.

Τον Άγιο και την συνοδεία αυτού υποδύθηκαν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι καβαλώντας τα άλογα και με την ένδυση της εποχής, κατάφεραν να σκοτώσουν το δράκο και να σώσουν τη βασιλοπούλα.

Το έθιμο διεξάγεται κάθε χρόνο με αφορμή την εορτή του Αγίου, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του. Συγκεντρώνει τα βλέμματα μεγάλου αριθμού κατοίκων που καταφθάνουν στο εξωτερικό της εκκλησίας για να παρακολουθήσουν την αναβίωση.