Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα σε Διάσελλο, Ζάρκο, Αχλαδοχώρι και Κρήνη

Τα Τρίκαλα είναι μία από τις 20 και πλέον πόλεις της χώρας στις οποίες επεκτείνεται ο θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Ελληνικής Αστυνομίας για την περίοδο 2015-2019 με τον διακριτικό τίτλο «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» (Αστυνόμευση και Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών και Συνόρων).
Η γνωστή ως «Κ.Α.Μ.» παρουσιάστηκε στα μέσα της εβδομάδας στα Τρίκαλα και από εβδομάδα αναλαμβάνει ενεργό έργο.
Αποτελείται από τρεις ένστολους αστυνομικούς από τις Υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας που κινούνται με αυτοκίνητο (τύπου βαν) σε απομακρυσμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου να παράσχουν επί τόπου αστυνομικές υπηρεσίες. 
Το συγκεκριμένο όχημα παρέχει -δηλαδή- και τη δυνατότητα να λειτουργεί ως… γραφείο, προκειμένου κάποιος πολίτης να συζητήσει με τον αστυνομικό και αν χρειαστεί να προβούν στη σύνταξη κάποιας ανακριτικής πράξης, σε υποβολή παραπόνων και σε θέματα είτε ανακριτικής, είτε αστυνομικής γενικότερης αρμοδιότητας.
Η αρχή των επισκέψεων ξεκινά την Δευτέρα και μέσα στα χωριά που θα επισκεφτεί από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι θα είναι το Διάσελλο, το Αχλαδοχώρι, το Ζάρκο και η Κρήνη.
Το συγκεκριμένο όχημα που θα επισκεφτεί και χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας θα παρέχει -δηλαδή- και τη δυνατότητα να λειτουργεί ως… γραφείο, προκειμένου κάποιος πολίτης να συζητήσει με τον αστυνομικό και αν χρειαστεί να προβούν στη σύνταξη κάποιας ανακριτικής πράξης, σε υποβολή παραπόνων και σε θέματα είτε ανακριτικής, είτε αστυνομικής γενικότερης αρμοδιότητας.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων θα συνεχιστεί στα ίδια χωριά τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.