Κυριάρχησαν τα αγροτικά προβλήματα σε σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Κεραμιδίου

Μια πρώτη συνάντηση, λίγα μόλις 24ωρα από την πανελλαδική σύσκεψη της Επιτροπής Μπλόκων που θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στη Νίκαια της Λάρισας, είχαν σήμερα το πρωί τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Κεραμιδίου, του Δήμου Φαρκαδόνας.

Σκοπός της σύσκεψης, η συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν έντονα τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και γενικότερα της χώρας, καθώς επίσης η λήψη απόφασης γύρω από τη συμμετοχή τους στην σύσκεψη της Νίκαιας την ερχόμενη Κυριακή 31 Οκτωβρίου.

Η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου, δια μέσου του προέδρου της, κ. Γιώργου Μπαντή, απηύθυνε κάλεσμα προς τα μέλη, και ευρύτερα τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου Φαρκαδόνας να παραστούν στη σύσκεψη της Λάρισας, μια εκδήλωση κατά την οποία θα συζητηθούν τα προβλήματα, θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα ληφθούν αποφάσεις για τις περεταίρω κινήσεις του επόμενου διαστήματος.

«Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με δεκάδες προβλήματα. Εξοντωτικοί φόροι, αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων ή ανοιχτές τιμές, αυξημένο κόστος παραγωγής, ζητήματα που σχετίζονται με τον ΕΛΓΑ και με τη μη παρουσία των εκτιμητών μετά τις πρόσφατες πλημμύρες,  χαμηλές συντάξεις αγροτών», είναι μερικά από τα ζητήματα που ταλανίζουν τους αγρότες του χωριού μας και ευρύτερα του Δήμου Φαρκαδόνας», ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κεραμιδίου κ. Γιώργος Μπαντής.

Κάλεσμα να παραστούν στη σύσκεψη της Λάρισας την ερχόμενη Κυριακή, απηύθυνε στους αγροτοκτηνοτρόφους του χωριού και του Δήμου Φαρκαδόνας, το μέλος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θωμάς Μπαντής.

«Η συμμετοχή όλων μας θεωρείται κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη μιας και τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό», σημείωσε ο κ. Θ. Μπαντής.

Ο ίδιος επικέντρωσε την προσοχή του στην μη έλευση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ στην περιοχή για να καταγράψουν τις ζημιές από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι, παρότι ο ΕΛΓΑ έλαβε τα χρήματα για την υποβολή των δηλώσεων, 1 ευρώ ανά στρέμμα, μέχρι και σήμερα δεν έδειξε ενδιαφέρον για την καταγραφή των ζημιών στις καλλιεργούμενες εκτάσεις. Κάλεσε το αρμόδιο υπουργείο να λύσει τα προβλήματα των εργαζομένων, καθώς όπως είπε, αν μεσολαβήσει κι άλλο διάστημα χωρίς να επισκεφτούν την περιοχή εκτιμητές, δεν θα είναι δυνατή η εκτίμηση ούτε στους μάρτυρες που έχουν αφεθεί στα χωράφια.

Ο κ. Μπαντής αναφερόμενος στη σοδειά, τόνισε πως με τις ανοιχτές τιμές που υπάρχουν σήμερα κατά την πώληση των προϊόντων, κερδισμένος μένει μόνο αυτός που αγοράζει ενώ χαμένος είναι ο αγρότης που είναι εκτεθειμένος σε διαφόρους κίνδυνος φυσικές καταστροφές κ.α. για τις οποίες δεν αποζημιώνεται στο 100% της ζημιάς.1-jpeg 2-jpeg 3-jpeg