Κλείσε μέσα στην καρδιά σου την Ελλάδα και θα νοιώσεις κάθε είδους μεγαλείο!

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσαν Μαθητές, Σύλλογοι και Σπουδαστές της ΣΜΥ στα Τρίκαλα που παρέλασαν με καμάρι και εθνική υπερηφάνεια, τιμώντας τους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821

Παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκαλη, εκπροσώπου της κυβέρνησης για το νομό Τρικάλων, διεξήχθη η παρέλαση στην πόλη των Τρικάλων.

Βοηθούντος του καλού καιρού, χιλιάδες Τρικαλινοί βρέθηκαν επί των οδών Λαρίσης και Στρ. Σαράφη, στο κέντρο της πόλης για να παρακολούθησαν τα νιάτα του τόπου μας, τους μαθητές και τους σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, που αποτελούν το μέλλον του τόπου μας. Την ελπίδα για να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων με την τέλεση της επίσημης δοξολογίας, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών Αρχών του νομού. Στην συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν στο Ηρώο της πόλης έναντι της ΣΜΥ, όπου τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, επιμνημόσυνη δέηση, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη, το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τη διοίκηση της ΣΜΥ και άλλους φορείς του νομού.

Στις 12:10 το πρωί η παρέλαση άνοιξε με τον Ερυθρό Σταυρό, τους αναπήρους, και συλλόγους για να φτάσει η σειρά των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων. Μαθητές με καμάρι και υπερηφάνεια παρέλασαν προ των επισήμων και του πλήθους κόσμου, και χειροκροτήθηκαν για την εμφάνισή τους.

Δέος και εθνική υπερηφάνεια προκάλεσε στο πλήθος η εμφάνιση των σπουδαστών της ΣΜΥ. Οι σπουδαστές κατά την εμφάνιση τους έκαναν τους παρόντες να στρέψουν το βλέμμα όλων πάνω τους, καθώς με το άψογοι βηματισμό και την υπερηφάνεια προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

Η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων έπεσε με την υποστολή της σημαίας αργά το απόγευμα της Δευτέρας από άγημα τα ΣΜΥ.