Κλείνει λόγω κρίσης το μοναδικό καφενείο στους Γεωργανάδες

Ερημώνουν τα μικρά χωριά τα οποία αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κατοικούνται αποκλειστικά από γηραιούς συνδημότες μας καθώς η νεολαία εγκαταλείπει τα πάτρια εδάφη

Μια μικρή βόλτα στα χωριά της Φαρκαδόνας και δη στα μικρά δημοτικά διαμερίσματα είναι ικανή για να συμπεράνει κανείς το μέγεθος της κρίσης που μαστίζει τους κατοίκους. Μια απλή βόλτα, ένα βράδυ της εβδομάδας είναι ικανή για να προκαλέσει θλίψη και προβληματισμό για το που βρίσκονται οι κάτοικοι, και που βρέθηκαν οι υπεύθυνοι μικρών καταστημάτων που παλιότερα έβγαζαν ένα μικρό μεροκάματο.

Με το πρώτο σκοτάδι στα μικρότερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου, επικρατεί ερημιά. Τα άλλοτε μαγαζάκια που κοσμούσαν το κέντρο των οικισμών, είτε μένουν άδεια από τους θαμώνες, είτε έβαλαν λουκέτο λόγω κρίσης. Και ο κόσμος που πήγε θα αναρωτηθεί κανείς; Είτε έφυγε στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη επαγγελματική τύχη, είτε μένει κλειστός στα σπίτια του καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν, ούτε για ένα ποτήρι καφέ.

Αποτέλεσμα τα μικρομάγαζα, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες, να κλείνουν και οι κάτοικοι, έστω αυτοί οι λιγοστοί να μην έχουν σημείο συνάντησης για μια ολιγόωρη απόδραση από το σπίτι τους. για ένα παιχνίδι με την τράπουλα και το τάβλι. Όπως παλιά και τόσο παραδοσιακά…

Θερμό παράδειγμα για τα όσα προαναφέραμε οι Γεωργανάδες της Φαρκαδόνας. Όπως κατέγραψε το «ΚriniLive» το ένα και μοναδικό καφενείο που είχε απομείνει στο κέντρο του χωριού, βάζει την ερχόμενη Κυριακή λουκέτο, μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στα έξοδα. Προ ολίγων εβδομάδων στο ίδιο χωριό ανέστειλε την λειτουργία της, η ταβέρνα, με αποτέλεσμα σήμερα το χωριό να παραμένει χωρίς κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Πλέον στο χωριό και δη στο κέντρο του οικισμού στην πλατεία θα επικρατεί ερημιά. Όπως εξάλλου, μοναξιά επικρατεί σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Φαρκαδόνας. Μια ερημιά που κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους θλίβονται για την ερημοποίηση των χωριών. Υποστηρίζουν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στα χωριά μας πλέον θα ζουν άνθρωποι ηλικιωμένοι, που δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν. Οι νέοι ωστόσο θα ζουν μακριά με τις αναμνήσεις τότε που οι πλατείες έσφυζαν από ζωή και στους δρόμους των χωριών τους αντηχούσαν παιδικά γέλια και φωνές.