Κοκκινίδης: «Μην προσπαθείτε κ. Μεριβάκη δεν θα καταφέρετε»

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι πολιτικοί πάσης φύσεως, είτε σε εθνικό επίπεδο, είτε σε τοπικό, -αυτοδιοικητικό- αρκετές φορές, ως ένδειξη αδυναμίας τους, χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα προκειμένου να πλήξουν τον αντίπαλό τους, πιστεύοντας ότι θα τον θέσουν εκτός μάχης. Στην περίπτωση του δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη, αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα, αν το κρίνουμε από τις κινήσεις του και τις δημόσιες τοποθετήσεις σε καφενεία και σε δημόσιους χώρους που δεν τον τιμούν, αντιθέτως τον καθιστούν εκτεθειμένο.

Δυστυχώς με τις δημόσιες τοποθετήσεις του δημάρχου και τις ύβρεις, θα τις χαρακτήριζα, που εξαπολύει τόσο σε μένα προσωπικά, όσο και σε άλλους συναδέλφους μου, μετά την στήριξη που δημόσια παρέχουμε στην υποψηφιότητα του κ. Μιχάλη Μπαγιώτη, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η μαύρη προπαγάνδα και η «λάσπη στον ανεμιστήρα» δίνουν και παίρνουν. Γυρίζοντας το χρόνο και ανατρέχοντας στην ιστορία εθνικά και τοπικά καταλήγουμε στην άποψη ότι τις περισσότερες φορές οι επιθέσεις δεν είχαν να κάνουν με την ιδεολογία ή τις θέσεις εκείνου που διεκδικούσε την εξουσία. Είχαν στόχο ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Όσο πιο δυνατός ήταν ο αντίπαλος, τόσο πιο σκληρές οι επιθέσεις.

Κι εσείς αυτό πράττατε χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα για να παραπλανήσετε τον κόσμο, να υφαρπάξετε την ψήφο του και να ανανεώσετε τη θητεία. Μη προσπαθείτε δεν θα τα καταφέρεται γιατί ο κόσμος έχει κρίση και συναίσθηση.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

Στο ισοζύγιο προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών αποτελεσμάτων παίρνετε κάτω από τη βάση.

Η λογική σας όλα αυτά τα χρόνια δεν ήταν η συμμετοχή των αιρετών και των πολιτών στα πράγματα του Δήμου αλλά η εξασφάλιση ρόλων για τους φίλους και τους ανθρώπους της παρέας. Αυτά γίνονται μέσα στο Δημαρχείο αλλά τα ξέρουν με παραδείγματα όλοι έξω στα καφενεία του Δήμου. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την άσκηση πολιτικής για τη δράση των δημοτικών συμβούλων, που κινούνται με μόνο γνώμονα το πολιτικό και προσωπικό τους συμφέρον. Άρα με τι γνώμονα προκύπτουν οι απευθείας αναθέσεις πολλών έργων στο Δήμο; Και με τι σκεπτικό δίνεται μία έμμισθη αντιδημαρχία;

Μετατρέψατε την συμμετοχή σε πολιτική συναλλαγή για λίγους και εκλεκτούς κύριε Δήμαρχε. Και δυστυχώς , το κάνετε με τρόπο προκλητικό, θολωμένος από την ανάγκη να κρατάτε ικανοποιημένους μέχρι τέλους συγκεκριμένους ανθρώπους.

Κύριε Δήμαρχε έχετε αδυναμία πληρωμών και δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη των πράξεών σας, αλλά κάνετε φθηνή αντιπολίτευση λέγοντας στον κόσμο ότι δεν μπορείτε να τους πληρώσετε γιατί δεν προσέρχονται στα συμβούλια ο Κοκκινίδης και ο Μπαγιώτης, λέγοντας προφανή ψέματα στους μέχρι χτες ψηφοφόρους σας, ενώ η μοναδική προϋπόθεση για να πληρωθεί εργολάβος ή προμηθευτής είναι το ζεστό χρήμα στο ταμείο και όχι το δημοτικό συμβούλιο.

Λέτε για μια ακόμη φορά ψέματα , δεν λέτε ότι το ταμείο είναι μείον. Χρωστάτε εργολάβους, ιδιώτες, κατασκευαστές και διάφορους επαγγελματίες οι οποίοι σας επισκεύασαν τα μηχανήματα σας, σας τροφοδότησαν για την λειτουργία των παιδικών σταθμών, ακόμη και σε ανθρώπους οι οποίοι δούλεψαν δίμηνα και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί ή τουλάχιστον δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Και επειδή αυτός ο μικρόκοσμος που ζείτε δύσκολα θα αλλάξει , να είστε σίγουρος ότι θα αλλάξουν όλα τα άλλα και θα τα αλλάξουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές.

Αυτά για σήμερα κ. δήμαρχε, τα υπόλοιπα έχουμε ακόμα χρόνο. Και αποδείξεις.

 

Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φαρκαδόνας

Κωνσταντίνος Κοκκινίδης


6 Σχόλια

 1. Δημήτρης Β.
  29/11/2018 at 18:14

  Εσείς κύριε Κοκκινίδη με την παράταξη του κυρίου Μεριβακη δεν είστε εκλεγμένος; Τι σας τσούζει τώρα ξαφνικά; Τώρα θυμηθήκαμε να βγείτε να τα πείτε; Προφανώς αν είχατε και εσείς έμμισθη θέση, δεν θα βγαίνατε να μιλήσετε. Τελικά, όπου φυσάει ο άνεμος είστε και εσείς!

 2. Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
  29/11/2018 at 18:52

  Όταν σε είχε βαλει πρόεδρο στο κοιδεφα δεν έλεγες τίποτα. Μόλις σε πέταξε έξω για να βάλει τον άλλον ξαφνικά σε πείραξε ο δήμαρχος. Όταν τα Σάββατα μετά από κάμποσο καιρό εβγαινες στο παζάρι και καθοσασταν μαζί με όλους τους υπόλοιπους του συναφιου σας και πίνατε καφεδάκι δεν σε πειραζαν τοτε. Τώρα που έρχονται εκλογές σας τσούζει όλους σας να μαζεψετε ψηφαλακια.

 3. Κωστας
  01/12/2018 at 22:15

  Σε τσούζει πόντιε που έχασες την κουτάλα σου κάνε μεγαλη χάρη ο δημαρχοσ μας και σε εβαλε στη πελινα και μοίραζες κσι προβαλοσουνα.τοτε ηταν κσλος ο δήμαρχος? και επειδη είδε τι κουμασι εισαι σε εκανε περα κσι ζοριζεαε. σε εβφαλε και συνβουλθο που σε εδοσε τος εκτοσ εδρας σταυρό αλιωα δε υα εβγενες μιλας κιολας αχαριστε φθδι κολοβο .ουτε ο θυρωροσ του υφανβτη δε θα σε ηξερε χωρις το μεριβακη παρλσπιπσ

  • Γράψε το όνομα σου να σου πω μια αλήθεια δημόσια

 4. Ξανθος Νατσινας.
  01/12/2018 at 22:16

  Στο ίδιο ιδεολογικό γραφείο ανήκουν οι κύριοι,όποιος και είναι το ίδιο μας κάνει.Με μας τη θα γίνει φαρκαδώνοιοι;Θα κάνουμε ανατροπή αυτής της πολιτικής;

 5. Δημητρης
  01/12/2018 at 22:52

  σαν την πο@@@@α που οταν ητανε στο μπο@@@@λο καμαρονε και οταν την διωξανε αρχισε να κατηγορεί την τσατσά κανεις ρε ποντιε