«Κόσμημα» μεγάλης αξίας για το Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών υπήρξε η Ελένη Τζαβέλλα

Ένα μικρό σχολείο του Δήμου Φαρκαδόνας άλλαξε μορφή και αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια το παράδειγμα για τα υπόλοιπα σχολεία

Πάντα χαμογελαστή και αξιαγάπητη με γονείς και μαθητές. Φιλική, ευαίσθητη, ρεαλίστρια στη δική της επαγγελµατική φιλοσοφία και στις προσδοκίες της, υπεύθυνη, συνετή, µεθοδική… Εκπαιδευτικός με επαγγελματική επάρκεια, γλωσσική, παιδαγωγική και πολιτιστική. Εκπαιδευτικός που μαζί με τους υπολοίπους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Ταξιαρχών, κατάφεραν να κάνουν πράξη πολλούς από τους στόχους. Να δημιουργήσουν ένα σχολείο, ανοιχτό στη μικρή, τοπική κοινωνία της Δημοτικής Ενότητας Πελινναίων, κάνοντας πέραν των άλλων, το μαθητή να μαθαίνει, να επικοινωνεί, να σκέφτεται και να δημιουργεί. Για εμάς που τη γνωρίσαμε μέσα από το ρεπορτάζ και μετέπειτα σε φιλικές συναθροίσεις θα μπορούσαμε να πούμε ακόμη περισσότερα. Όπως πολλά περισσότερα θα μπορούσαν να πουν οι γονείς, οι μαθητές της, πολλοί από τους οποίους έκαναν οικογένειες κι απέκτησαν τα δικά τους παιδιά.

Ο λόγος για την μέχρι πρότινος διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών κα Ελένη Τζαβέλλα, η οποία έδωσε ψυχή, νου, ιδέες για τη μόρφωση των παιδιών της περιοχής. Έθεσε στόχους που στην πορεία υλοποιήθηκαν, κάνοντας το συγκεκριμένο διδακτήριο να πρωτοστατήσει στα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Φαρκαδόνας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Διδαχή θα έλεγε κανείς για τα υπόλοιπα σχολεία του νομού μας.

Μετά από δυο δεκαετίες περίπου ενεργούς παρουσίας και λειτουργήματος στο σχολείο Ταξιαρχών η κα Ελένη Τζαβέλλα, «εγκαταλείπει» το σχολείο που τόσο αγάπησε και μόχθησε γι’ αυτό μαζί με συναδέλφους της, γονείς και μαθητές και την Τρίτη ορίζεται διευθύντρια σ’ ένα νέο σχολείο μετά και την πρόσφατη αξιολόγηση και επιλογή των διευθυντών, που ορίζεται μέσα από τις διατάξεις και νόμους που θέτει το υπουργείο Παιδείας. Ορίζεται λοιπόν διευθύντρια στο όμορο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας. Σαφώς, όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας της στο σχολείο Ταξιαρχών η κα Τζαβέλλα αφήνει με βαριά παρακαταθήκη στους συναδέλφους της. Ένα αξιόλογο έργο που επιτεύχθηκε στην πορεία της, αρχικά ως «απλός στρατιώτης», ως δασκάλα και μετέπειτα, ως «λοχαγός», επί δυο τριετίες ως διευθύντρια.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών κα Ελένη Τζαβέλλα σε αναμνηστική φωτογραφία με τον εκπαιδευτικό κ. Νίκο Μιχαλόπουλο και τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης

Για όλους εμάς που τη γνωρίσαμε θα έχουμε να θυμόμαστε πολλά από την συγκεκριμένη εκπαιδευτικό. Αρχικά την καλοσύνη και την ευαισθησία της, μετέπειτα τις πολύμορφες εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς το σχολείο, δεν πρέπει να παρέχει στείρες γνώσεις, αλλά πολύπλευρες που θα εστιάζουν όλους του τομείς και φυσικά θα αγγίζουν τα ενδιαφέροντα των μαθητών.

Και πραγματικά η κα Τζαβέλλα μαζί με τους συναδέλφους της το κατάφεραν, σκορπώντας ικανοποίηση σε γονείς και μαθητές.

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών κα Ελένη Τζαβέλλα σε αναμνηστική φωτογραφία με τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου Ταξιαρχών κα Λιάνα Μπουραζάνα

Σήμερα μαθητές και γονείς μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την διευθύντρια. Δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι η απουσία της θα είναι αισθητή από το σχολείο, που τόσο αγάπησε και μόχθησε γι’ αυτό και στο οποίο είχε ακόμη τόσα πολλά να προσφέρει.

Της εύχονται καλή επιτυχία στο έργο που θα κληθεί να αναλάβει την επόμενη τριετία στο νέο σχολείο, υποστηρίζοντας ότι οι Ταξιάρχες έχασαν έναν από τους πιο αξιόλογους εκπαιδευτικούς που πλέον τον κέρδισε η γειτονική Οιχαλία.


1 σχόλιο

  1. Χρήστος Μπουλούμπασης
    30/07/2017 at 17:29

    Την ίδια άποψη είχε και το εξαμελές Συμβούλιο Επιλογής: Η κ. Τζαβέλλα με Άριστα το 8 αξιολογήθηκε με Άριστα 8.