Κοσμοπλημμύρα στις εορταστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πετροπόρου

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κατά την εορτή των πολιούχων Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, η πλατεία του Πετροπόρου γέμισε ασφυκτικά από κόσμο. Σ’ αυτό το γεγονός συνέβαλε στα μέγιστα ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Κώστας Φορτωτήρας που έλαβε την απόφαση της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο κέντρο του χωριού την παραμονή της εορτής.

Και πραγματικά κατάφερε μέσα από μια εξαιρετικά όμορφη και λιτή εκδήλωση να ζωντανέψει το χωριό και να προσφέρει ψυχαγωγία και διασκέδαση στους κατοίκους, αφήνοντας πραγματικά τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης παραμονή της εορτής με την τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος στο φερώνυμο Ιερό Ναό.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν αρκετός, τιμώντας και προσκυνώντας τους Αγίους που φυλάσσουν υπό τη σκέπη και την Αγιοσύνη τους το χωριό.

Λίγη ώρα αργότερα η πλατεία του Πετροπόρου άρχισε να γεμίζει από κόσμο προκειμένου να απολαύσει το πολιτιστικό κομμάτι των λατρευτικών εκδηλώσεων.

Με την ολοκλήρωση της προσφοράς της παραδοσιακής φιλοξενίας το πρόγραμμα άνοιξε με τα χορευτικά τμήματα παιδικών και ενηλίκων των χωριών του Πετροπόρου και της Νομής, που παρουσίασαν μπροστά στο πολυπληθές κοινό, παραδοσιακούς χορούς που προετοιμάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μικροί και μεγάλοι χορευτές και δη τα παιδιά παρουσίασαν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα που ενθουσίασε το κοινό που δεν έπαψε στιγμή να χειροκροτεί.

Το κέφι βρισκόταν στο ζενίθ, ως αργά το βράδυ με πλούσια παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, με χορό από τους παραβρισκόμενους και άφθονη διασκέδαση.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με τη παρουσία του οι δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θ. Μεριβάκης, ο προέδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Η. Καραμάνος, αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Κώστας Κοσμάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Αναγνώστου και Γιάννης Μέμηλας και οι πρόεδροι της Νομής κα Εύη Καϊνανά και Ταξιαρχών κ. Αποστόλης Καταραχιάς, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Χ. Μπουλούμπασης, η διευθύντρια τοθ δημοτικού σχολείου Ταξιαρχών κα Ε. Τζαβέλα και λοιποί φορείς.

Πλέον οι κάτοικοι του Πετροπόρου ανανεώνουν το ραντεβού τους για το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου κατά τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής, στο ιστορικό εξωκλήσι στη θέση «Ζουρ Παπά».