Κοσμοπλημμύρα το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήνη στο άκρως επιτυχημένο 8ο Αντάμωμα με την Παράδοση

Ζωντάνεψαν τα ήθη και τα έθιμα στην Κρήνη σε μια άκρως παραδοσιακή εκδήλωση

Η παράδοση συνάντησε το πολιτισμό, τα ήθη αντάμωσαν με τα έθιμα…όλα αυτά σε μια άκρως παραδοσιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Κρήνη.

Ο λόγος για το 8ο κατά σειρά «Αντάμωμα με την Παράδοση» που πλέον έγινε θεσμός για το χωριό της Κρήνης, μιας και η ανταπόκριση που συναντά είναι κάτι περισσότερο από μεγάλη, τόσο από τους κατοίκους της Κρήνης, όσο και από επισκέπτες άλλων δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου.

Την φετινή χρονιά το αντάμωμα έκρυβε κάτι το ξεχωριστό, ο διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης σε συνεργασία με κατοίκους του χωριού ήρθαν να αναβιώσουν τον αρραβώνα, ένα έθιμο έτσι ακριβώς όπως γινόταν στο χωριό, τα παλιά χρόνια, ακολουθώντας βήμα προς βήμα, τις ετοιμασίες, καθώς επίσης και την προσέλευση του γαμπρού στο σπίτι της νύφης. Κάτοικοι του χωριού τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια για το νεοζεύγαρο, καθώς επίσης και για τους γονείς του γαμπρού και της νύφης και του κουμπάρου. Το εν λόγω δρώμενο συγκέντρωσε τα βλέμματα των εκατοντάδων συμμετεχόντων, κυρίως των μεγαλύτερων ηλικιών που ήρθαν να φέρουν στις μνήμες τους εικόνες του παρελθόντος. Αίσθηση προκάλεσε και στους νεότερους που γνώρισαν τα έθιμα του τόπου τους, που πλέον έχουν εκλείψει.

Τις ευχές και τις ευχαριστίες τους προς όλους, κυρίως σε εκείνους που συνέβαλλαν για την φετινή διοργάνωση εξέφρασαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κα Βάσω Φιλίππου – Σταμουλάκη και η γραμματέας κα Μαρία Πριτσιούλη. Μίλησαν για το αντάμωμα το οποίο όπως τόνισαν έχει πολλαπλό χαρακτήρα μιας και ενώνει και ανταμώνει, ενώ αναδεικνύει έθιμα και παραδόσεις.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την παρουσίαση των χορευτικών των Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήνης, του Κέντρου Χορού Τρίκκη καθώς επίσης και των προσκεκλημένων μελών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Στρουσίου Ν. Ηλείας «Ο Περικλής». Μικρή και μεγάλοι χορευτές παρουσίασαν ένα εξαιρετικά όμορφο πρόγραμμα με χορούς από την Θεσσαλία, τη νησιωτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

Ο Σύλλογος στην συνέχεια απένειμε αναμνηστικά στους προέδρους των Συλλόγων, για την ευγενική συμμετοχή τους.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας με τους μουσικούς: Κιτσόπουλο Χρήστο (κλαρίνο), Σακκά Αποστόλη (μπουζούκι και τραγούδι), Περικλή Ζήση (λαούτο-κιθάρα), Δημήτρη Μπόκορο (ακορντεόν-αρμόνιο), Καρρά Δέσποινα (τραγούδι) και Χαχάμη Αχιλλέα (τραγούδι).

 
2 Σχόλια

  1. τεο αν θελεισ τη γνωμη μου παρατα τους ολους και κοιτα την παρτι σου.δεν αξιζουν τα κολοχωρια μας τετοια προβολη και διαφημιση

  2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ Χ
    13/08/2018 at 02:51

    KRINI LIVE ΕΙΣΑΙ Η ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗΤΙΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ