«Κουτσουρεμένα» τα ποσά των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2016

Πιστώθηκε σήμερα το μεσημέρι το 80% των ποσών που αντιστοιχούν σε εκτιμήσεις για τις καταστροφές από βροχοπτώσεις και πλημμύρες το Σεπτέμβριο του 2016

Μπορεί ο ΕΛΓΑ να υποστήριζε τον περασμένο μήνα ότι οι αγρότες μέσα στο Ιούλιο θα λάμβαναν το 100% των αποζημιώσεων για τις καταστροφές στην φυτική παραγωγή, περιόδου Σεπτεμβρίου του 2016. Τα χρήματα ήρθαν πιο νωρίς από ότι υπολογιζόταν αλλά «κουτσουρεμένα».

Άλλα περίμεναν κι άλλα είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι αγρότες  των χωριών του Δήμου Φαρκαδόνας. Από το πρωί της Παρασκευής πληγέντες αγρότες από τις πλημμύρες του Πηνειού ποταμού το Σεπτέμβρη του 2016 κι άλλα φυτικά φαινόμενα που είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσουν και να υποβαθμίσουν την παραγωγή σε βαμβάκι και καλαμπόκια άρχισαν να δέχονται ενημερωτικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα για την πίστωση των ποσών των αποζημιώσεων. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα ποσά δεν αντιστοιχούσαν στο 100% των αποζημιώσεων, αλλά στο 80% των ποσών.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον περασμένο Μάιο, όπου οι αγρότες των χωριών της Φαρκαδόνας είχαν πληρωθεί το 80% των ποσών που αντιστοιχούσαν σε εκτιμήσεις καταστροφών στην φυτική παραγωγή περιόδου Μαΐου του 2016.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει αποσαφηνιστεί η στιγμή που οι αγρότες θα λάβουν το υπολειπόμενο μέρος του 20% για τις ζημιές του Μαΐου του 2016 και του Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου.