Κυρία τι είναι το Πανεπιστήμιο;

Τα νήπια του Νηπιαγωγείου Ζάρκου ζωγράφισαν πως φαντάζονται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συμμετείχαν στην έκθεση για τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του

Περιτριγύρισαν τη δασκάλα τους και την άκουσαν προσεκτικά. Οι ερωτήσεις που είχαν να τις απευθύνουν ήταν πολλές και μια από τις πολλές ήταν κι αυτή πως έγινε δασκάλα. Και ήταν η αρχή για να ξεκινήσει μια κουβέντα που κράτησε αρκετή ώρα, μια σχολική ημέρα. Η δασκάλα τους κα Ασπασία Λάλλα, στην ερώτηση που της απηύθυναν ήρθε να τους εξηγήσει για να γίνει κάποιος δάσκαλος, γιατρός, νηπιαγωγός, αρχαιολόγος, γεωπόνος, κτηνίατρος, γυμναστής, πολιτικός μηχανικός, χωροτάκτης μηχανικός, μηχανολόγος μηχανικός, αρχιτέκτονας, δάσκαλος ειδικής αγωγής, βιοχημικός, θα πρέπει να πάει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Τα λόγια της κα Λάλλα ήρθαν να προκαλέσουν νέες απορίες στα νήπια του Νηπιαγωγείου Ζάρκου. Η πρώτη ερώτηση που μετέφεραν στη δασκάλα τους τα χαριτωμένα νήπια ήταν τι είναι το Πανεπιστήμιο. Και η ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται με τη δασκάλα να ομολογεί στα παιδιά ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένα μεγάλο σχολείο στο οποίο θα φοιτήσουν όταν μεγαλώσουν και θα ενηλικιωθούν και από το οποίο θα βγουν λαμπροί επιστήμονες, γιατροί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, γεωπόνοι κ.α. Μάλιστα μόλις τελείωσε η ενημέρωση τα νήπια κλήθηκαν να ζωγραφίσουν το Πανεπιστήμιο, όπως το φαντάζονται εκείνα, μιας και φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυσή του στην Θεσσαλία.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείο Ζάρκου και η νηπιαγωγός Ασπασία Λάλλα-ως απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-συμμετείχαν στην έκθεση εικαστικών έργων που πραγματοποιείται τις μέρες αυτές στην πόλη του Βόλου. Τα νήπια ζωγράφισαν «πως φαντάζομαι το Πανεπιστήμιο» ενώ τα μικρότερα παιδιά συνέθεσαν με διάφορα υλικά το λογότυπο Π.Θ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας). Μάλιστα η ομαδική κατασκευή με το λογότυπο Π.Θ φτιαγμένο από κομματάκια παζλ, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων για την αφίσα της έκθεσης. Ευχή όλων πολλά από τα σημερινά παιδιά να είναι μελλοντικοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA