Με λαμπρότητα και τη δέουσα τιμή γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στα Τρίκαλα

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις στα Τρίκαλα

Οι άστατες καιρικές συνθήκες δεν εμπόδισαν την πραγματοποίηση των επετειακών εκδηλώσεων στην πόλη των Τρικάλων.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε επί της οδού Β. Τσιτσάνη για να παρακολουθήσει τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ήταν πολύς, καμαρώνοντας τα νιάτα που παρέλασαν με λεβεντιά και καμάρι.

Μετά από αρκετά χρόνια στην παρέλαση υπήρξε κυβερνητική εκπροσώπηση. Την κυβέρνηση στα Τρίκαλα εκπροσώπησε η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, που βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στα Τρίκαλα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σατγών κ. Χρυσόστομου, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών Αρχών.

Λίγο αργότερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στο Στρατόπεδο Καβράκου, έναντι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Στις 12 το μεσημέρι διεξήχθη η παρέλαση, η οποία άνοιξε με το Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σωματείων και Συλλόγων, προσκόπων και μαθητών δημοτικών σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών λυκείων.

Οι μαθητές με άψογο βηματισμό, σεβασμό και τιμή στους ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας, παρέλασαν μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Με εθνική υπερηφάνεια, κεντρίζοντας τα βλέμματα του κοινού, σπουδαστές και σπουδάστριες της ΣΜΥ παρέλασαν στο κέντρο των Τρικάλων. Άψογος βηματισμός, λεβεντιά, από τους νέους ηγήτορες του στρατού μας, που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν αν αυτό χρειαστεί, όπως εξάλλου κι όλοι οι Έλληνες για τα ιδανικά της πατρίδας.