Λασπερά τα νερά του Πηνειού ποταμού

Τα νερά του Πηνειού ποταμού έχουν αλλάξει χρώμα το τελευταίο διήμερο. Το πράσινο χρώμα που συνήθιζαν να βλέπουν οι αγρότες κατά τις επισκέψεις τους στα αγροκτήματα πλέον έχει μετατραπεί σε καφέ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών αλλά και του προέδρου της τοπικής κοινότητας Πηνειάδας κ. Χρήστου Γιαννακού το φαινόμενο προέκυψε εξαιτίας όγκων λάσπης που έχουν διοχετευτεί στην κοίτη του ποταμού.

Ο ποταμός Πηνειός, άλλαξε χρώμα, ανάλογο εκείνου του παρελθόντος κυρίως των χειμερινών μηνών μετά από υπερχείλιση και πλημμύρες.

Οι αγρότες εκτιμούν πως η αλλαγή χρώματος προέκυψε από κατολισθητικά φαινόμενα σε ορεινές περιοχές που αποτέλεσαν την αφορμή για την εμφάνιση του συγκεκριμένου φαινομένου.

Αγρότες παρατηρούσαν και συνεχίζουν να παρατηρούν το φαινόμενο, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να καταθέτουν την απορία τους.

Το φαινόμενο έρχεται να προκαλέσει την ανησυχία των αγροτών καθώς αν το φαινόμενο συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα θα δημιουργήσει προβλήματα στον μηχανολογικό εξοπλισμό για την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων.  Σαφώς αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν μπορεί να επέμβει στα φαινόμενα της φύσης, αναμένοντας εκτόνωσης που ίσως αυτή καθυστερήσει.

Καταλήγοντας αξίζει να σημειωθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πηνειάδας κ. Χρήστο Γιαννακό ανάλογα προβλήματα είχαν προκύψει και την προηγούμενη χρόνια μετά τις κατολισθήσεις που είχαν σημειωθεί στο Παλαιοχώρι Καλαμπάκας.