«Λάβε τὴν παρακαταθήκην ταύτην, καὶ φύλαξον αὐτήν, ἕως τῆς Δευτέρας Παρουσίας»

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο πρώην συνάδελφος π. Ευάγγελος Σαμαράς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων και τοποθετήθηκε εφημέριος στο γειτονικό Μεγάλο Ελευθεροχώρι

«Λάβε τὴν παρακαταθήκην ταύτην, καὶ φύλαξον αὐτήν, ἕως τῆς Δευτέρας Παρουσίας τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὅτε παρ’ αὐτοῦ μέλλεις ἀπαιτεῖσθαι αὐτήν.».

Σε κλίμα συγκίνησης και θρησκευτικής μεγαλοπρέπειας τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου, η εις πρεσβύτερου χειροτονία ενός δικούς μας ανθρώπου, πρώην συναδέλφου δημοσιογράφου, ενός αδελφικού φίλου που δυόμιση χρόνια πριν γευόμαστε μαζί, τις χαρές και τις λύπες που μας προσέφερε η Δημοσιογραφία. Προ 18μηνών ο πρώην συνάδελφος Ευάγγελος Σαμαράς (δημοσιογράφος στην Εφημερίδα Πρωινός Λόγος, Ράδιο Λέσχη, ΤV10 κ.α.), αποφάσισε να πορευτεί στην Οδό του Σωτήρος Υμών Χριστού, και να χειροτονηθεί από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσόνως κ. Χαρίτων Διάκονος, ακολουθώντας τα βήματα του παππού του μακαριστού Ευάγγελου Σαμαρά και του πατέρα του π. Γεώργιου Σαμαρά. Την παρακαταθήκη αυτή έλαβε το πρωί του Σαββάτου, μετά από 18 μήνες διακονίας, ο π. Ευάγγελος, ο οποίος έλαβε το δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, και χειροτονήθηκε εις πρεσβύτερος από κ. Χαρίτων.

Η χειροτονία τελέστηκε στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας.

Στην τελετή συμμετείχε πλειάδα ιερέων, η οικογένεια του νέου ιερέως, γονείς αλλά και η σύζυγός του Γρηγορία και τα τέκνα αυτών, φίλοι αλλά και πρώην συνάδελφοι που συμμετείχαν στην μεγάλη χαρά για εκείνων.

Πριν τη χειροτονία ο Μητροπολίτης κ. Χαρίτων απευθυνόμενος με μεστό λόγο στον π. Ευάγγελο, μίλησε για την ποιμένουσα Εκκλησία, η οποία αντέχει εις τους αιώνες, έχοντας ως Αρχηγός της τον Κύριο Ιησού Χριστό και για τη μεγάλη ευθύνη της Ιεροσύνης, μέσω της οποίας καλείται ο νεοχειροτών να διακονήσει τον Τριαδικό Θεό και τον ευλογημένο λαό του.

Ο κ. Χαρίτωνας ανέφερε πως αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη μέρα της ζωής του π. Ευαγγέλου και τον προέτρεψε να συνεχίζει να εκπληρώνει την ιερατική του διακονία με ταπείνωση.

Βαθύτατα συγκινημένος υπήρξε ο νέος πρεσβυτερος, ο οποίος ευχαρίστησε την οικογένεια του για την στήριξη που του παρείχαν, ενώ αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του σεπτού ποιμενάρχη κ. Χαρίτων, τον οποίο γνωρίζει από τα φοιτητικά χρόνια, ευχαριστώντας που τον εμπιστεύτηκε μια τόσο μεγάλη ευθύνη, της Ιεροσύνης.

Ο π. Ευάγγελος Σαμαράς θα βρίσκεται αρκετά κοντά μας, σ’ ένα γειτονικό διαμέρισμα. Τοποθετήθηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Ελασσόνας.

ΆΞΙΟΣ και ευλογημένος.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *