Λύση στα προβλήματα ύδρευσης θα δώσει ο Δήμος Φαρκαδόνας μέσω της υλοποίησης δυο μεγάλων έργων

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της η δημοτική Αρχή Φαρκαδόνας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα πρόβλημα ύδρευσης που ταλανίζουν τα χωριά του Δήμου.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης είχε ασχοληθεί με το ζήτημα της ύδρευσης του Κλοκοτού και των Γεωργάναδων δίνοντας μέσα σε λίγους μήνες λύση στο πρόβλημα, με τη μεταφορά νερού από την Φαρκαδόνα στα δυο χωριά που δεν μπορούσαν να καταναλώσουν νερό εξαιτίας των υψηλών ποσοστών μαγγανίου.

Σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται σε σειρά χωριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ύδρευση. Το  πρωί της Πέμπτης το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας ασχολήθηκε με διάφορα ζητήματα μεταξύ των οποίων και η έγκριση δυο μελετών που συντάχτηκαν επί θητείας του νυν δημάρχου Φαρκαδόνας κ. Θανάση Μεριβάκη και αφορούν την ύδρευση από τη Φαρκαδόνα μέχρι το Διάσελλο με ενδιάμεσους σταθμούς την Παναγίτσα, το Γριζάνο και το Αχλαδοχώρι προϋπολογισμού 1.520.000 ευρώ. Αναφορικά με την δεύτερη μελέτη αφορά την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ περίπου.

Οι δυο μελέτες εγκρίθηκαν ομόφωνα καθώς το διοικητικό συμβούλιο έκρινε αναγκαία την υλοποίηση έργων για την επίλυση των προβλημάτων.

«Η επίλυση των προβλημάτων ύδρευσης μας απασχόλησε ιδιαίτερα. Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο συγκεκριμένο κομμάτι και πραγματικά καταφέραμε πολλά. Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση προκειμένου μέσω των έργων που σχεδιάζουμε να δώσουμε οριστική λύση στα προβλήματα που απασχολούν τα χωριά του Δήμου μας», σημείωσε ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΦ τα θέματα ήρθαν προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να ψηφιστούν οι δυο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Δήμου και ΔΕΥΑΦ για την παρακολούθηση των έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε η επιχορήγηση  από το Δήμο Φαρκαδόνας προς τη «Πέλιννα» ύψους 300.000 ευρώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών της.