«Μας ενώνει η αγωνία για το αύριο της κοινωνίας, της πατρίδας και της παράταξης»

Επίσκεψη στα Τρίκαλα πραγματοποίησε ο υποψήφιος για το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης

Την πόλη των Τρικάλων επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα ο κ. Γιάννης Μανιάτης, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σ’ όλη τη χώρα στο πλαίσιο της επαφής με τους πολίτες για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για πρόεδρος στο νέο προοδευτικό κίνημα.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Γιάννης Μανιάτης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου κατέθεσε τη δική του πολιτική πρόταση για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, αναφέρθηκε στις εκλογές της 12 Νοεμβρίου, καυτηριάζοντας παράλληλα την κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Λίγο αργότερα ο κ. Μανιάτης μίλησε σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα διάλογο με τους πολίτες, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι «παλεύουμε για μια Ελλάδα, προοπτικής, αισιοδοξίας και ελπίδας».

«Η υποψηφιότητά μου αντιπροσωπεύει τους σημερινούς μη προνομιούχους, τους άνεργους, τη φτωχοποιημένη μεσαία τάξη, τους απειλούμενους από εισοδηματική εξαφάνιση εργαζόμενους και αγρότες, τους μικρομεσαίους που αγωνίζονται να επιβιώσουν, τη νέα γενιά της γνώσης, της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που βρίσκονται υπό την απειλή της μετανάστευσης. Ήρθε η ώρα για ένα σύγχρονο εθνικό αφήγημα, της παραγωγικής Ελλάδας, με πρωταγωνιστή τον πολίτη και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία.», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.

Μιλώντας για την πρότασή του για την πορεία του νέου φορέα μετά την εκλογική διαδικασία τόνισε ότι στόχος του, αν εκλεγεί επικεφαλής, θα είναι η ενοποίηση των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού σε μία ενιαία ΚΟ, φέρνοντας ως παράδειγμα την χαοτική εικόνα στην πρόσφατη ψηφοφορία για την αλλαγή φύλου που αποτέλεσε ένα καλό δίδαγμα.

Μιλώντας περεταίρω επιτέθηκε στην κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην Ελληνική κοινωνία.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα εξαντλήσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο της θητείας μιας και γνωρίζει ότι είναι η πλέον αποτυχημένη. Συνεπώς, προβλέπω ότι θα μείνουν μέχρι τέλους και πολύ φοβάμαι ότι η ζημιά που θα έχουν προκαλέσει στη χώρα να μην είναι ανήκεστος.». πρόσθεσε για το θέμα.

Επιπλέον κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική απόφαση για εγκατάλειψη τους μεγάλου έργου της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο στον Θεσσαλικό κάμπο, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οδηγεί τη Θεσσαλία σε αναπτυξιακή οπισθοδρόμηση με την πρωτοφανή πολιτική παρέμβαση που έκανε πριν την εκπόνηση των μελετών.

Τέλος ο ίδιος μιλώντας για τις εκλογές εξέφρασε την άποψη ότι η συμμετοχή του κόσμου θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη καλώντας τους πολίτες να δώσουν δύναμη στη φωνή τους, συμμετέχοντας στις εκλογικές διαδικασίες της δημοκρατικής παράταξης.