Οι μαθητές της Φαρκαδόνας γιόρτασαν την Ημέρα Αθλητισμού

Διοργάνωσαν το πρωί της Δευτέρας σειρά εκδηλώσεων αναδεικνύοντας την αξία της άθλησης στον άνθρωπο

Τον Αθλητισμό και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον άνθρωπο τίμησαν σήμερα το πρωί σχολεία της Φαρκαδόνας. Τα δυο δημοτικά σχολεία καθώς επίσης και το γυμνάσιο της έδρας του Δήμου διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού.

Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα, ομιλίες από καθηγητές των ΤΕΦΑ κ.α. περιελάμβανε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που αναπτύχτηκαν σήμερα το πρωί στα προαναφερόμενα σχολεία.

Οι αθλητικές δράσεις εμπλουτίστηκαν και συνδυάστηκαν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας, διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμό, ανάγνωση και συζήτηση κειμένων προκειμένου οι μικροί μαθητές να εντρυφήσουν την αξία του Αθλητισμού.

Εκπαιδευτικοί μίλησαν στους μαθητές για την αξία του Αθλητισμού στον άνθρωπο και δη στα παιδιά που τα βοηθά στο να έχουν υγιή οστά, αποτελεσματική λειτουργία της καρδίας και των πνευμόνων, καλύτερες κινητικές ικανότητες και υψηλότερου επιπέδου γνωσιακές ή άλλες πνευματικές λειτουργίες.

Στην συνέχεια στους αύλειου χώρους του σχολείου καθώς επίσης και στο γήπεδο της Φαρκαδόνας οι μαθητές διοργάνωσαν αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό την προώθηση του αθλητικού ιδεώδες.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ