Οι μαθητές της Οιχαλίας και του Πετρωτού ήρθαν σε επαφή με την Γερμανική κουλτούρα και τον πολιτισμό

Ένα αυτοκίνητο γεμάτο χίλιους και έναν δημιουργικούς τρόπους εκμάθησης της Γερμανικής Γλώσσας, το Glossomobil, στάθμευσε στα δημοτικά σχολεία της Οιχαλίας.

Πρόκειται για ένα βιωματικό πρόγραμμα που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Γερμανικής Πρεσβείας σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης και στηρίζεται από το υπουργείο παιδείας, ένα μάθημα διαφορετικό με δημιουργικότητα και φαντασία…

Η υλοποίηση του προγράμματος έγινε κατόπιν πρόσκλησης της καθηγήτριας Γερμανικών, κα Noack Kerstin, με την στήριξη του διευθυντή κ. Χρήστου Τρικάλη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και στήριξαν οι εκπαιδευτικοί των Γερμανικών των τριών σχολείων κ.κ. Noack Kerstin και Δαμιανού Κωνσταντίνα, ενώ βοήθησαν στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης και οι κ.κ. Βαΐου Ευάγγελος, Ζαφείρη Αθηνά, Καρακικέ Γιώτα, Κωστακόπουλος Βασίλειος και Σακελλαρίου Ηλίας.

Επίσης ήταν σημαντική η εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών των Γερμανικών κ.κ. Κουντούλα Ειρήνη, Πισκόια Φανή, Γκιντέρσου Σοφία, Μήτσιου Ιλιάδα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Οιχαλίας και του Πετρωτού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γλώσσα, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Γερμανίας μέσα από βιωματικές δράσεις, παιχνίδι, μουσική και διδακτικό υλικό που συντόνισε το ειδικά εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό του Goethe- Ιnstitut.

Το πρόγραμμα «Glossomobil» είναι μια συμφωνία μεταξύ του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών και του ελληνικού υπουργείου Παιδείας, η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαίτε. Το «Glossomobil» (glosso- Mobil) είναι ένα όχημα πολιτισμού, που είναι εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία και με ειδικά εκπαιδευόμενο διδακτικό προσωπικό και μεταφέρει τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα σε όλη την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι η προσπάθεια να διευρύνει το ενδιαφέρον των μαθητών.