Μαθητές της πόλης και της περιφέρειας ανακαλύπτουν την Ρομποτική

Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων το 1ο Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες και στην ρομποτική θα έρθουν μαθητές της πόλης των Τρικάλων και ευρύτερα του νομού συμμετέχοντας στο πρώτο κατά σειρά Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων και θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από 9:00 το πρωί έως 12:00 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου – 2ου Λυκείου Τρικάλων.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι ένας εκπαιδευτικός θεσμός που απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στον μη διαγωνιστικό αυτό θεσμό, οι μαθητές καλούνται να παρουσιάσουν μαθητικά έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους σε μαθήματα Πληροφορικής ή σε εκπαιδευτικές δράσεις με χρήση πακέτων Ρομποτικής. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί μια εκπαιδευτική δράση που ενισχύει τη δημιουργικότητα των μαθητών, αναδεικνύει τις ψηφιακές, προγραμματιστικές και κατασκευαστικές τους δεξιότητες και προβάλει τις καινοτόμες ιδέες τους στην ευρύτερη κοινωνία. Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στο κοινό.

Το Φεστιβάλ ευνοεί την συνεργασία των εκπαιδευτικών Πληροφορικής με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, χωρίς το φόβο της αποτυχίας για τους μαθητές, αφού το Φεστιβάλ είναι μη διαγωνιστικό και βραβεύεται κάθε συμμετοχή,

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική η οποία συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι μετατρέποντας έτσι την εκπαίδευση σε μια περιπέτεια και ανακάλυψη ταυτόχρονα.
Με τα μαθήματα ρομποτικής τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό και βλέπουν τις εντολές τους να εφαρμόζονται σε πραγματικές κατασκευές.